Tampa Bay Lightningin ehdottomiin ykköskorin hyökkääjiin lukeutuva Nikita Kucherov on päässyt vihdoin ja viimein yhteisymmärrykseen floridalaisseuran kanssa jatkosopimuksesta.

Aivan viime päivinä Pohjois-Amerikassa nousi esiin mahdollinen ”siltadiili”, joka siis käytännössä ottaen tarkoittaa niin sanottua välimallin diiliä ennen todella pitkää sopimusta.

Ja siltasopimushan sieltä sitten tulikin. 23-vuotias venäläistaituri nimittäin allekirjoitti sopimuksensa kolmivuotiseen sopimuspaperiin, joka tuo hänelle 4,766 miljoonan dollarin vuositulot.

Kucherovin sopimusta voidaan pitää jälleen oivana taidonnäytteenä Lightningin GM:nä toimivalta Steve Yzermanilta. Hän on omilla toimillaan kyennyt ylittämään etukäteen mahdottomilta näyttäneet ongelmat palkkakaton kanssa ja näin on myös Kucherovin diilin suhteen.

Kolmen vuoden päästä uudelleen

Aiemmin tällä viikolla myös Johnny Gaudreau, joka on hyvin pitkälti verrannollinen uransa osalta Kucheroviin, allekirjoitti Calgary Flamesin kanssa kuusivuotisen ja vuosiarvoltaan 6,75 miljoonan dollarin sopimuksen.

Kucherov siis lähti tässä kohtaa pienemmällä palkalla liikenteeseen, mutta kolmen vuoden päästä häntä odottaneekin sitten selkeästi Gaudreauta kovempi sopimustarjous.

Kucherov on pelannut NHL:ssä nyt kaksi täyttä kautta ja niiden lisäksi yhden puolikkaan. Niiden aikana hänelle on kertynyt 211 runkosarjaottelua, joissa hän on latonut tauluun tehot 68+81.

Etenkin viime kaudella nuori venäläislaituri otti isoa roolia Lightning-joukkueessa, mistä kertovat myös erinomaiset pudotuspelitehot 11+8, 17 pelattuun otteluun.