Nashville Predators näytti osuvan viime kesän varaustilaisuudessa todelliseen kultasuoneen, kun se huusi Eeli Tolvasen nimen 30. vuorolla.

Nuorukaisen piti alunperin siirtyä Bostonin yliopistoon, mutta mitä ilmeisimmin suorittamatta jääneiden kurssien vuoksi häntä ei kelpuutettu koulun joukkueeseen.

Tämä myös tiputti hänen varausnumeroaan rutkasti, sillä hän olisi hyvinkin voinut muutoin olla ensimmäisen kierroksen puolivälin paremmalla puolella. Lopulta tämä oli kuitenkin Predatorsin kannalta todellinen lottovoitto, sillä se sai superlahjakkaan suomalaisen kohtalaisen suurella varausnumerolla.

Koska Tolvanen ei päässyt siirtymään yliopistoon, teki hän vuoden sopimuksen KHL-seura Jokereiden kanssa. Myös tämä oli helsinkiläisseuralle todellinen onni, sillä Tolvanen aloitti tänään uransa maailman kakkosliigassa iskemällä hattutempun Dinamo Minskiä vastaan pelatussa debyyttiottelussa.

Tolvanen nostettiin komeasti esiin suomalaismedian toimesta, sillä kyseessä oli todella kova temppu.

Häntä kohtaan riitti kuitenkin mielenkiintoa myös rapakon takana, sillä Tolvasen äärimmäisen komea suoritus nostettiin esiin myös joissakin pohjoisamerikkalaisissa medioissa.

Tällä hetkellä muun muassa kanadalaiset The Score ja Sportsnet ovat kirjoittaneet artikkelit Tolvasen hattutempusta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.