Chicago Blackhawksin kapteenina toimiva Jonathan Toews on ollut äänekäs henkilö ilmanmuutoksen suhteen jo vuosien ajan. Viimeksi hän antoi asian suhteen kommentteja kesäkuun alussa, vain päiviä sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump oli hylännyt Pariisin ilmastosopimuksen.

– Uskotko ilmanmuutokseen? Joko olet superinnostunut siitä että laitamme yhdysvaltalaiset kaiken edelle, tai sitten olet raivostunut siitä että otamme jälleen maailmanlaajuisen ongelman käsittelyssä yhden askeleen taaksepäin. Ainoa tapa selvittää tämä on jättää henkilökohtaiset mielipiteesi syrjään ja ajatella, miten se vaikuttaa kaikkiin, Toews kirjoitti Instagram-tilillään kesäkuun 3. päivä.

– Ainoa valhe mitä kerromme itsellemme on se, että luulemme olevamme muita elämänmuotoja arvokkaampia. No emme ole sitä. Vaikka emme olisi vastuussa tulevista luonnonkatastrofeista, eikö meidän pitäisi siitä huolimatta pitää huolta siitä mitä on jäljellä? En sano olevani täysin vihreä, mutta ensimmäinen askel on pitää mieli avoimena ja yrittää oppia jotakin uutta.

Luonnollisesti asiasta nousi tuolloin pienoinen kohu, sillä ei ole aivan tavanomaista, että suuren profiilin pelaaja puuttuu poliittisiin asioihin.

Nyt häneltä on kuitenkin kysytty Jeff Blairin haastattelussa, että oliko postauksen tarkoituksena olla jonkinkaltainen vastaisku Trumpin päätöstä kohtaan.

– Se saattoi olla hiukan jotakin tällaista. Loppujenlopuksi teen kuitenkin parhaani sen eteen, että en pyri pakottamaan ketään olemaan puolellani omien mielipiteideni kanssa. On selvää, että olen kuitenkin ollut äänekäs sen jälkeen, kun liityin sosialiseen mediaan, Toews kertoi Blairille Sportsnetin mukaan.

– Yksi suurimpia syitä, miksi liityin sosiaaliseen mediaan oli se, että halusin vain tehdä jotakin yhteisen hyvän eteen ja mainostaa jotakin ideoitani terveyden, hyvinvoinnin ja luonnollisesti ilmaston eteen. Tässä tapauksessa yritin kertoa, että ei ole väliä mitä mieltä olet asioista, mutta jossakin vaiheessa sinun on astuttava sivuun ja kuunnella mitä mieltä vastapuoli on.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.