Florida Panthersin tähtihyökkääjä Aleksander Barkov on kärsinyt valitettavan paljon NHL-urallaan loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan hän on ollut koko sarjan ehdotonta eliittiä.

Barkov on tänä kesänä tehnyt paljon hommia sen eteen, että hän pysyisi jatkossa paremmin terveenä. Se olisikin Panthersille elintärkeää, sillä joukkueen menestyshaaveet lepäävät isosti suomalaisen harteilla.

Jotain Barkovin tasosta kertookin se, että hän on tehnyt toistaiseksi NHL-urallaan jo 171 tehopistettä, 252:een pelaamaansa otteluun, ja ilman takaiskuja hän tulee nousemaan tulevalla kaudella jo floridalaisseuran historian kymmenen tehokkaimman pistemiehen joukkoon.

Kymmenettä sijaa pitää tällä hetkellä hallussaan Ray Whitney, joka iski Panthers-paidassa 227 tehopistettä. Matkaa kyseiselle sijalle on siis 56 pistettä.

Mutta mikä sitten tekee Barkovista niin erinomaisen pelaajan? Annetaan ex-joukkuekaveri Shawn Thorntonin, joka päätettyään pelaajauransa viime kauteen on nykyisin Panthersin urheilutoimen varapresidentti, avata asia.

– Hän on todella fiksu ja aina oikeassa paikassa. Ihmiset sanovat, että kiekko päätyy aina hänelle, mutta itse asiassa hän on aina siellä, mihin kiekko tulee – ei siellä, mistä se on tulossa, Thornton hehkuttaa Panthersin verkkosivuilla.

– Hän on uskomattoman taitava ja lahjakas.

Myös Vincent Trocheck, joka pelaa niin ikään floridalaisseurassa, yhtyy Thorntonin kehuihin.

– Hän on ollut yksi parhaista pelaajistamme siitä lähtien, kun hän tuli tänne. Aiemmin viime kaudella, kun hän ei tehnyt pisteitä joka pelissä, hän pelasi puolustuksellisesti loistavasti. Tapahtui sitten mitä tahansa, hän antaa aina oman panoksensa joukkueelle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.