Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Evgeni Malkin on päässyt voittamaan Stanley Cupin jo kolmesti NHL-uransa aikana.

Samaan aikaan Alexander Ovechkin on joutunut tyytyä Washington Capitalsin paidassa ainoastaan runkosarjamenestykseen, sillä kovin odotuksin viime vuosina pudotuspeleihin lähtenyt seura on enemmän tai vähemmän sulanut joka kevät.

Stanley Cupin voittaminen vaatii monen muun asian lomassa huikean määrän onnea, sillä pelaajana sinun täytyy olla juuri oikeassa paikassa, juuri oikeaan aikaan. Hyvä esimerkki tästä oli Marian Hossa, joka ennen ensimmäistä Stanley Cupiaan haki menestystä useasta seurasta, mutta päätyi kerta toisensa jälkeen valitsemaan juuri sen finaalien häviävän osapuolen.

Lopulta slovakkikonkaria kuitenkin onnisti ja hän on nykyisin kolminkertainen Stanley Cup -voittaja; pytyistä jokainen on tullut Chicago Blackhawksin paidassa.

Takaisin asiaan.

Malkin myöntääkin onnella olevan iso rooli menestyksen tiellä ja nyt hän toivoisi, että se kuuluisa Rouva Fortuna lopettaisi pyllistämisensä maanmies Ovechkinin suuntaan.

– Olen ollut vain hieman onnekkaampi kuin ”Ovi” ja siksi olen voittanut kaikki ne Cupit. Hänellä on kuitenkin vielä kaikki edessään ja toivon hänen voittavan Cupin, Malkin totesi tällä viikolla venäläislehti Sport-Expressin haastattelussa.

Sinällään Malkinin kommentit ovat ymmärrettäviä, sillä he ovat toisilleen enemmän kuin tuttuja maajoukkuepaidasta sekä myös ystäviä keskenään. Samaan aikaan voisi kuitenkin kuvitella, että kaikki eivät katso hänen puheitaan hyvällä, sillä Penguins ja Capitals tunnetaan nyky-NHL:ssä melkoisina verivihollisina toisilleen.

Itse asiassa kaksikon keskinäisten välien osalta on tehtävä sellainen tarkennus, että he eivät ole aina olleet ystäviä keskenään. Malkin nimittäin paljasti vuonna 2009 heidän keskinäisten välien olevan lähinnä vihanpitoa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.