Vakava polvivamma pilasi lähes täysin suomalaishyökkääjä Iiro Pakarisen kauden Edmontonissa.

25-vuotias suomalaislaituri kykeni juuri kauden kynnyksellä tulleen vamman vuoksi pelaamaan NHL:n puolella ainoastaan 14 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 2+2, minkä lisäksi hänet nähtiin yhdessä pudotuspeliottelussa.

Tänä kesänä Oilers hankki hyökkäyspäähänsä sekä Jussi Jokisen että Ryan Stromen ja vaikka myös lähtijöitä oli, seuran hyökkäysosasto näyttää melkoisen miinoitetulta ja syvyydeltään erittäin vahvalta.

Jenkkisivusto Fansided pitää myös varmana sitä, että suomalaislupaus Jesse Puljujärvi, jolle ensimmäinen kausi Atlantin toisella puolella oli vähintäänkin haastava, on myös valmis lunastamaan itselleen NHL-paikan ja lunastamaan häneen kohdistetut odotukset. Vapailta pelaajamarkkinoilta hankittu Jokinen on puolestaan sivuston kaavailuissa vähintäänkin kolmos- tai nelosketjun kaveri.

Sen sijaan juuri Pakarisen kohdalla ennuste ei ole yhtä ihanteellinen: Fansidedin toimittajan Sammi Silberin mukaan suomalaisella tulee olemaan vaikeaa murtautua Oilersin pelaavaan rosteriin.

Silber toteaa Pakarisen olevan erittäin fyysinen pelaaja, joka kykenee hyödyntämään esimerkiksi taklausvoimaansa, energisyyttään ja vahvaa luisteluaan kaukalossa, iskien myös maaleja todella tärkeisiin paikkoihin, mutta samalla hän muistuttaa suomalaisen olevan epätasainen.

Mikäli suonenjokinen energiapakkaus ei onnistu naaraamaan itselleen NHL-tonttia, saattaa Oilers joutua jossain vaiheessa passittamaan hänet waiver-listan kautta AHL:ään, ja koska Pakarisella on yksisuuntainen sopimus, tarjoaa se muille seuroille mahdollisuuden napata hänet ilmaiseksi riveihinsä.

Pakarinen on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2014-15 lähtien ja toistaiseksi Oilersin seitsemännen kierroksen varaukselle (2011) on kertynyt NHL:ssä 94 runkosarjaottelua, joissa hän on merkkauttanut tehopisteet 8+12=20.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.