Detroit Red Wingsin maalivahtitilanne on elänyt viime vuosina omaa elämäänsä, sillä jo pitkään vaikutti siltä, että tshekkiläinen Petr Mrazek varasti ykkösvahdin roolin kokeneelta Jimmy Howardilta.

Mrazek pelasi esimerkiksi kaudella 2015-16 54 runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 92,1/2.33. Hänen tililleen tuli myös menneellä sesongilla 50 runkosarjakamppailua, mutta hänen tilastonsa olivat heikot, 90,1/3.04

Howard sen sijaan pelasi viime kaudella pitkästä aikaa parasta jääkiekkoaan, sillä hänen torjuntaprosenttinsa terveenä ollessaan, kaiken kaikkiaan 26 runkosarjaottelussa, oli 92,7, ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.10. Ennen tätä yhdysvaltalaisvahdin tilastot olivat usean kauden ajan alle liigan keskiarvon.

Detroitissa tehtiin kuitenkin viime kauden perusteella suuri päätös, kun laajennusvaraus oli ovella. Se nimittäin suojasi Howardin yli Mrazekin, mikä aiheutti fanien keskuudessa suurta närää.

Nyt seuran maalivahtivalmentajana toimi Jeff Salajko on paljastanut Red Wingsin ensi kauden suunnitelmat maalivahtiensa suhteen. Hän kertoi, että Howard saa aloittavan maalivahdin viitan itselleen, eikä hän laittaisi pahaksi edes sen suhteen, että kolmosvahti Jared Coreau toimisi Howardin tuuraajana.

– Me olemme tyytyväisiä, että Jared on kolmosvahtimme. Minulla ei ole mitään ongelmaa senkään suhteen, jos hän toimii varamaalivahtina. Jos saamme pidettyä Jimmy Howardin terveenä ja hän pelaisi 50-55 ottelua, minä olisin tyytyväinen, jos Jared toimisi kakkosvahdin roolissa, Salajko kertoi Detroit Free Pressille.

Salajko toki toivoi myös, että Mrazek onnistuisi palaamaan surkean kauden jälkeen vanhalle tasolleen.

– Luonnollisesti Petr pelaa meillä myös jatkossa, sillä Vegasilla ei ollut kiinnostusta häntä kohtaan. Toivon vain, että hän palaa ärsytettynä ja sellaisella asenteella, että hänellä on vielä todistettavaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.