Mitä tulee Ilya Kovalchukiin ja NHL:ään, kiistelty hyökkääjä on vielä kaukana valmiista taalakaukaloiden osalta.

Keväästä alkaen yhden pelaajan nimi oli ylitse muiden, mitä tuli siirtospekulaatioihin. Tuo pelaaja oli NHL-paluuta havitellut Kovalchuk, joka neljä vuotta sitten hylkäsi New Jersey Devilsin poistuen KHL:ään.

Kuten kaikki tietävät, kyse ei ollut mistään tavanomaisesta poistumisesta, vaan hän lähti vain kolme vuotta sen jälkeen, kun hän oli solminut newarkilaisseuran kanssa 15 vuoden ja 100 miljoonan dollarin arvoisen pelaajasopimuksen.

Toimiensa myötä Kovalchukin NHL-paluusta tuli monta astetta hankalampaa ja tänä kesänä hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: joko kaikki NHL-seurat hyväksyvät hänen paluunsa takaisin ja hänestä tulee vapaa agentti tai vaihtoehtoisesti hänen agenttinsa löytää uuden seuran, johon hän siirtyy vaihtokaupassa Devilsistä.

Lopulta kumpikaan skenaario ei käynyt toteen ja kuten Devilsin GM Ray Shero on paljastanut, ei paluu ollut missään vaiheessa edes lähellä, sillä kiinnostusta löytyi kyllä, mutta ei konkreettista sellaista.

– En missään vaiheessa hylännyt mitään (tarjousta). Miksi en? Se on varsin yksinkertaista: ei ollut mitään, mitä hylätä, Shero totesi reipas viikko sitten muun muassa NHL.com:lle.

Kovalchuk on sittemmin itse antanut hieman ristiriitaisia tietoja viittaamalla hieman kintaalla puheille hänen paluusuunnitelmistaan.

Sen sijaan ensi vuonna hän on kaiken järjen mukaan tekemässä NHL-paluun, ainakin omien puheidensa mukaan, ja tuolloin hänen tilanteensa onkin paljon helpompi, sillä 35 vuoden iässä Devils menettää oikeutensa häneen; hänestä tulee siis vapaa agentti.

– Uskon, että tämä tulee olemaan viimeinen kauteni (Pietarin) SKA:ssa. Haluan palata NHL:ään, sillä minulla on siellä edelleen toteuttamattomia unelmia, toimittaja Igor Eronko kertoo Kovalchukin sanoneen Russia-24 TV:n haastattelussa.

Toki esteeksi saattaa nousta palkkapyyntö. Hänen nimittäin kerrotaan hakeneen tänä kesänä yli 6 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, nojaten Alexander Radulovin ja Patrick Marleau’n saamiin sopimuksiin, joten mikäli tämä tieto pitää paikkansa, saattaa NHL-osoitteen löytäminen olla myös ensi kesänä melkoisen hankalaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.