Niin siinä on sitten käymässä, että kolme edellistä kautta Buffalo Sabresin kapteenina toiminut Brian Gionta on jäämässä seurasta ilman jatkosopimusta, ja täten pakotettu etsimään itselleen uusi työnantaja.

Gionta, 38, on pelannut NHL-kaukaloissa kaiken kaikkiaan 1 006 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 289 maalia ja yhteensä 588 tehopistettä. Mies on edustanut urallaan New Jersey Devilsiä, Montreal Canadiensia sekä juuri Buffalo Sabresia.

Uuden joukkueen etsimisessä on etenkin yksi suuri ehto, hänen perheensä. Hän etsiikin uutta seuraa eritoten tämän perusteella.

– Ovi ei ole vielä kokonaan kiinni (jatkosopimus Sabresin kanssa), mutta se on hyvin epätodennäköistä. Minä yritän nyt vain päästä asioista perille, sillä tässä vaiheessa uraa seuraavan liikkeen on oltava mahdollisimman hyvä perheelleni, Gionta kertoi Sportsnetin Luke Foxille.

Gionta ei kuitenkaan valehdellut senkään suhteen, että hän haluaisi saada vielä osansa menestyksestä. Kokenut oikea laitahyökkääjä on voittanut urallaan kertaalleen Stanley Cupin mestaruuden, vuonna 2003 New Jersey Devilsin riveissä.

– Joukkue, jolla on mahdollisuudet menestykseen on tärkeää. Tai sellainen paikka, missä perhe tuntee oloni kotoisaksi. Se on kaikista tärkeintä tässä vaiheessa. Jos asiat tulevat menemään näin, se olis mahtavaa. Samaan aikaan on kuitenkin muistettava, että olen viettänyt tässä liigassa paljon aikaa, joten joukkueen on osuttava myös nappiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.