Arizona Coyotes teki meneillään olevan off-seasonin aikana vaikean päätöksen, kun se päätti jättää seuralegenda Shane Doanin jatkosopimuksetta.

Doan oli käytännössä NHL:n viimeinen mohikaani sen suhteen, että hänellä piisasi sydämessään seurauskollisuutta. Tämän vuoksi Coyotesin ratkaisu jättää mies ilman jatkosopimusta herätti NHL-fanien keskuudessa suurta katkeruutta.

Doan pysyi uskollisena Coyotesille niin hyvässä kuin pahassa. Käytännössä ottaen Coyotes ei ollut kertaakaan miehen uran aikana kilpailukykyinen joukkue, mutta tästäkin huolimatta Doan pysyi seuran mukana ilman epäröintiä.

Hän pelasi seuran riveissä lopulta 1 540 runkosarjaottelua, joissa hän iski 402 maalia ja yhteensä 972 tehopistettä. Pudotuspelikamppailuita hänelle kertyi sen sijaan 55 kappaletta, joissa hän teki tehot 15+13. Hän edusti seuraa kaudesta 1995-96 lähtien.

Seuran riveissä ollaan kuitenkin varmoja siitä, että päätös oli sen kannalta oikea. Ratkaisun asiaan teki Coyotesin omistaja Andrew Barroway.

– Jatkosopimuksen tarjoamatta jättäminen oli oikea ratkaisu jääkiekollisin perustein, Barroway kertoi lehdistötilaisuudessa AZ Centralin Sarah McLellanin mukaan.

Barroway kuitenkin katuu sitä, miten hän itse tilanteen hoiti. Miehen mukaan hänen olisi pitänyt lentää henkilökohtaisesti Doanin luokse, ja kertoa miehelle uutiset kasvokkain.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.