Washington Capitalsin odotettiin joko menettävän kakkosvahtinsa Philipp Grubauerin laajennusdraftissa Vegasiin tai vaihtoehtoisesti kauppaavan hänet, mutta saksalainen jatkaa myös ensi kauden tutussa seurassa.

Capitals tiedotti tehneensä saksalaisvahtinsa kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 1,5 miljoonaa dollaria.

Mitä todennäköisimmin tuo tulee olemaan hänen viimeinen sopimuksensa Capitalsin kanssa, mikäli hänen otteensa jatkuvat viime kauden tasolla, sillä siinä kohtaa kysyntä alkaa olla melkoista 25-vuotiaalle maalivahdille.

Grubauer itse totesi aiemmin tänä kesänä olevansa halukas jatkamaan Washingtonissa, mutta samalla hän totesi olevansa valmis ottamaan myös ykkösvahdin roolin itselleen, siis jossain muussa seurassa.

– Haluaisin jatkaa täällä; Washington on mahtava paikka ja koko organisaatio on ollut loistava näiden vuosien ajan. Mutta mikäli mahdollisuus tarjoutuu, olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ja kokeilemaan ykkösen roolia jossain muualla, Grubauer kertoi taannoin The Washington Postille.

Saksalaisvahti oli, kuten todettua, viime kaudella kovassa vedossa. Hän pelasi yhteensä 24 runkosarjaottelua, hänen voittosarakkeensa oli vahva 13-6-2 ja torjuntatilastot erinomaiset 92,60/2.05. Yleinen mielipide Grubauerista onkin tällä hetkellä se, että hän on koko NHL:n paras kakkosvahti.

Tuleva kausi on Grubauerille kuudessa seurassa, joka varasi hänet vuoden 2010 varaustilaisuudessa neljännellä kierroksella ja numerolla 112.

Grubauerin sopimuksen jälkeen Capitalsilla on palkkakattonsa alla tilaa ainostaan 4 miljoonan dollarin verran, joten joukkueen loput paikat tullaan mitä todennäköisimmin täyttämään nuorilla pelaajilla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.