Anaheim Ducks on allekirjoittanut varsin odotetusti jatkosopimuksen kesken kauden Dallas Starsista seuraan siirtyneen Patrick Eavesin kanssa.

Vielä ennen kautta 2016-17 Patrick Eavesia ei tunnettu juurikaan maalintekotaidoistaan, sillä parhaalla kaudellaan hän oli tehnyt 14 maalia, mutta mennyt vuosi muutti kaiken.

Hän aloitti kautensa Dallas Starsin paidassa, jota hän oli edustanut myös kaksi edellistä kautta, ja iski 59 runkosarjaotteluun upeat tehot 21+16=37. Trade Deadlinella Eaves kaupattiin Anaheimiin ja siellä tahti jatkui vielä kovempana – 20 runkosarjaottelua ja niihin tehot 11+3=14.

Eaves ei hyytynyt myöskään pudotuspeleissä, sillä hän teki seitsemään otteluun pisteet 2+2, ennen kuin hänen kautensa päättyi loukkaantumiseen.

33-vuotiaan laiturin, jonka veli Ben Eaves tunnetaan erittäin hyvin historiastaan SM-liigassa, uusi sopimus on pituudeltaan kolmevuotinen ja vuositasolla hänen palkkansa tulee olemaan 3,1 miljoonaa dollaria.

Kuvaavaa Eavesin erinomaiselle kaudelle on myös se, että hän tienasi päättyneestä kaudesta ainoastaan miljoona dollaria ja hänellä oli taskussaan vain yksivuotinen sopimus Dallasiin.

Kokonaisuudessaan Eaves on pelannut NHL:ssä kunnioitettavat 624 runkosarjaottelua ja niissä hän on tehnyt pisteet 131+110=241. Pudotuspeliotteluissa hänet on nähty puolestaan 83 ottelussa, tehoin 11+12=23.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.