New York Islandersin puolustaja Travis Hamonicin nimi on liikkunut viime päivät tiiviisti siirtohuhuissa ja lopulta huhut konkretisoituivat kaupaksi.

Ostajaehdokkaita oli alun perin useita, mutta lopulta Toronto Maple Leafs ja Calgary Flames osoittautuivat potentiaalisimpina vaihtoehtoina Hamonicin uudeksi osoitteeksi.

Tässä kohtaa todennäköisyydet pitivät myös paikkansa, sillä Hamonic kaupattiin Flamesiin, kera neljännen kierroksen varausvuoron.

Vaihtokaupassa NY Islanders vastaanottaa yhden 1. kierroksen varausvuoron (2018) ja kaksi 2. kierroksen varausvuoroa, joista toinen on vuodelle 2018 ja toinen ehdollinen joko vuodelle 2019 tai 2020. Toisaalta se ei yllätä millään tavoin, sillä aiemmin hintapyyntönä oli kaksi ensimmäisen kierroksen vuoroa.

Hamonic aiheutti pienimuotoisen kohun loppuvuodesta 2015, kun hän jätti Islandersin johtoportaalle siirtopyynnön. Sinällään kyse ei ollut mistään välirikosta, vaan puhtaasti perhesyistä. Siirto kuitenkin jäi toteutumatta ja Hamonic veti pois siirtopyyntönsä.

Tuosta hetkestä lähtien hänen odotettiinkin olevan brooklynilaisseuran avainpalasia vuosikausiksi eteenpäin, mutta samaan aikaan hänen nimensä pompahteli tasaisin väliajoin esille eri siirtohuhuissa.

Ja lopulta ne huhut konkretisoituivat todeksi, kun hänet kaupattiin huomattavasti lähemmäksi perhettään, siis Calgaryyn.

26-vuotias kanadalaispuolustaja kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja hänelle kirjattiin ainoastaan 49 runkosarjaottelua, tehoin 3+11=14. Ylipäätään mennyt kausi oli melkoinen pannukakku Hamonicille, sillä Islanders jäi pudotuspelien ulkopuolelle ja hänelle kirjattiin tehotilasto -21.

Kokonaisuudessaan Hamonic on pelannut NHL-urallaan 444 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä pisteet 26+120=146. Pudotuspeleissä hänet on nähty 17 kertaa, pistein 1+3.

EDIT [24.06.2017, 19:47]: Toisin kuin alun perin odotettiin, Flames haluaa edelleen kiinnittää kesken viime kauden Arizona Coyotesista hankinut Michael Stonen – niin ikään puolustajan – jatkosopimukseen.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.