New Jersey Devils käynnisti vuoden 2017 NHL Draftin melkoisena ykkösenä, kun ”Nolan Patrick Draftista” ei tullutkaan sellaista.

Sen sijaan newarkilaisseura huusi koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana sveitsiläisen Nico Hischierin nimen.

Kuluvan viikon aikana tästä saatiin hienoisia viitteitä, sillä Hischier nousi joissain ennakkorankingeissa ykkössijalle ja useat asiantuntijat sanoivat ääneen, etteivät ihmettelisi hänen nousemista koko varausikäluokkansa kärkinimeksi.

Ennen kaikkea kyse oli monien asiantunijoiden mielestä siitä, että Hischier yksinkertaisesti täytti Devilsin hyökkäyspäässä olleen aukon selkeämmin kuin Patrick, puhtaasti siis pelityylillisistä seikoista johtuen.

Yksi kompastuskivi Patrickille oli varmasti myös hänen loukkaantumishistoriansa. Hänen viime kausi meni nimittäin isoilta osin vihkoon nivusvaivojen kautta, eikä tilannetta auttanut se, että hän paljasti vasta NHL Draftin fysiikkatesteissä joutuneensa yhden kerran sijaan kahdesti nivusleikkaukseen.

Hischier teki nousullaan ykkössijalle sveitsiläistä kiekkohistoriaa, sillä koskaan aiemmin alppimaasta ei ole tullut koko varaustilaisuuden ykkösnimeä.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.