Anaheim Ducksin kapteeni Ryan Getzlafin saama sakko osoitti jälleen sen, miten naurettavia NHL:n määräämät sakkosummat ovat.

Suomalaisten ihmisten keskiarvollinen kuukausipalkka on noin 3200 euroa. Kun esimerkkinä käytetään 30 päivän pituista kuukautta, on päiväpalkka 106 euroa ja siitä viidesosa tarkoittaa 21,2 euroa.

Käytännössä ottaen tuon suuruisen sakon sai Getzlaf, kun hän käytti homofobista kieltä Läntisen konferenssin finaalisarjan neljännessä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Hänelle nimittäin määrättiin 10 000 dollarin sakot ja runkosarjassa hän tienasi yhtä päivää kohden – eri lähteiden mukaan – yli 50 000 dollaria.

Alla olevalta videolta jokainen voi lukea Getzlafin huulilta, että millainen ”sammakko” sieltä suusta oikein pääsi.

Call Out News

@calloutnews
The #NHL fined $10,000 #AnaheimDucks Ryan Getzlaf for his inappropriate remark during Game 4 of the Conference Final.

#CallOutNews

Sakkorangaistuksen suuruus on siis naurettava ja kaiken kukkuraksi NHL:n säännöt eivät edes mahdollista tuon suuremman sakkosumman määräämistä.

Samalla se asettaa jälleen kerran erittäin paljon kritiikkiä ympärilleen keränneen NHL:n kurinpitoelimen ratkaisut kyseenalaisiksi. Nimittäin runkosarjassa Montreal Canadiensin Andrew Shaw sai sakon lisäksi myös yhden ottelun verran pelikieltoa.

Toisin sanoen NHL:n ratkaisu kielii siitä, että runkosarjan ja pudotuspelien osalta pelikirja on totaalisen erilainen.

Getzlafin toimet ovatkin nostattaneet melkoisen somemyrskyn, sillä Ducks-kippari on ehdolla Mark Messier Leadership -palkinnon voittajaksi, mikä osoitetaan pelaajalle, jonka katsotaan johtaneen positiivisen esimerkin voimin kaukalossa sekä siten motivoineen joukkuetovereitaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.