Leijonien osalta murheelliset uutiset potentiaalisten NHL-vahvistusten osalta jatkuivat, kun GM Jere Lehtinen avasi Suomen MM-joukkueen tilannetta Iltalehdelle.

Minnesota Wildin suomalaiskolmikkoa Mikko Koivu, Mikael Granlund & Erik Haula ei nähdä kevään MM-kisoissa.

Kyseisestä kolmikosta Granlund ja Haula kärsivät erilaisista loukkaantumisista ja lisäksi heidän nykyiset sopimuksensa ovat katkolla. Koivu puolestaan on väsynyt jättimäiseen pettymykseen päättyneen kauden jälkeen, eikä ole näistä syistä Leijonien käytössä.

– Puhuimme toissapäivänä Mikon kanssa, eikä Mikko ole tänä keväänä meidän käytettävissä. Hänellä on takana rankka kausi ja iso pettymys pudotuspeleissä. Mikko on aina ollut käytettävissä, kun se on ollut mahdollista, Lehtinen sanoi Iltalehdelle.

Koivu on nähty MM-jäillä viime kevään lisäksi vuosina 2006, 2007, 2008, 2011 ja 2012. Palkintokaapista löytyy vuoden 2011 maailmanmestaruuden lisäksi kaksi hopea- ja kaksi pronssimitalia. Nykyisin maajoukkueen itseoikeutettuna kapteenina toimiva Koivu on pelannut myös kahdesti World Cupissa ja olympialaisissa.

Sivuun jäävät niin ikään Winnipeg Jetsin Joel Armia että San Jose Sharksin Joonas Donskoi. Molemmat olisivat olleet enemmän kuin mieluisia vahvistuksia Leijonien MM-kisajoukkueeseen, mutta myös heidän kohdallaan loukkaantumiset estävät kisamatkan. Lisäksi Donskoilla esteenä toimii niin ikään sopimukseton tilanne.

Tällä hetkellä Leijonien matkassa ovat NHL-pelaajista maalivahti Joonas Korpisalo, puolustaja Julius Honka sekä hyökkääjät Sebastian Aho, Valtteri Filppula, Markus Hännikäinen, Jesse Puljujärvi ja Mikko Rantanen.