Winnipeg Jetsin osalta kuluvaa NHL-kautta on jäljellä enää seitsemän ottelun verran, joten oli aika tulokaspelaajien yhteenvetojen.

Toki kaikki on edelleen teoriassa mahdollista, mutta kohta Jets-pelureilla ei ole enää sitäkään lohtunaan: Viimeiseen villi kortti -sijaan on matkaa 12 pistettä, sitä hallussaan pitävä Nashville Predators on pelannut kaksi ottelua Jetsiä vähemmän ja otteluita on jäljellä enää seitsemän.

Toisin sanoen, kausi on paketissa.

Jetsin suomalaistulokas Patrik Laineelle se on ollut ikimuistoinen. Hän on tullut ryminällä NHL:ään ja noussut välittömästi koko sarjan eliittiin sekä maalintekijänä että pelaajana. Hän onkin monien papereissa ykkössuosikki vuoden tulokkaaksi ja tulevaisuus on kaikin puolin valoisa.

Samaan aikaan, vaikka koko Laineen ensimmäinen vuosi on ulkopuolisen silmään tuntunut lähestulkoon jatkuvalta ilotulitukselta, on 18-vuotiaalla laiturilla itsellään ollut totuttelemista moniin asioihin. Mutta mitkä asiat ovat olleet sitten niitä kaikkein haastavimpia, mitä tulee sopeutumiseen?

– Se, että pelejä on niin paljon. Joka päivä täytyy olla valmis ja pelaamme paljon otteluita perättäisinä päivinä. Oikeastaan pelaamme joka toinen päivä ja koko ajan täytyy opetella miten olla parempi ja miten olla valmis jokaista ottelua varten, Laine vastailee Winnipeg Sunille.

– Myös kaikki se matkustaminen ja liikkuminen (ovat yllättäneet). Kaukalon puolella sitten taas pelinopeus. Kaikki ovat niin nopeita, ettei siellä ole juurikaan aikaa.

”Voit pelata ensimmäisen ottelusi vain kerran”

Kaikkein elävimmin Laineen mieleen on jäänyt kuitenkin se yksi asia, josta niin moni unelmoi ja vain niin harva pääsee sen toteuttamaan.

– Ehkä se on se ensimmäinen otteluni, koska voit pelata ensimmäisen ottelusi vain kerran. Ja tietenkin ylipäätään täällä pelaaminen ja ensimmäisten tehopisteiden iskeminen olivat niin ikään aika uskomattomia kokemuksia.

Ja, kun matkan varrelle mahtuu niitä ikimuistoisia hyviä kokemuksia, on mukana luonnollisesti niitä ei-niin-hyviä kokemuksia; tässä tapauksessa, Winnipeg Sunin erittelemänä, tarkemmin sanottuna niitä noloimpia.

– Ehkä se oma maalini (on ollut noloin hetki). Mutta, kun nyt ajattelen sitä, on se itse asiassa aika hauskaa. Mutta sillä hetkellä se ei ollut kovinkaan hauskaa.

Laine on ”päässyt” heti ensimmäisenä pelivuotenaan kokemaan sen, miltä tuntuu joutua koko joukkueen pelaajien ravintolaillallisen maksumieheksi.

– Coloradossa, Laine muistelee kertaa, kun hänen pankkikorttinsa lyötiin höylättäväksi.

– Se oli suuruudeltaan 5 000 dollaria tai jotain sellaista.