Mikko Rantasen pitkä kuiva kausi tuli päätökseen Colorado Avalanchen isännöidessä Edmonton Oilersia.

Suomalaishyökkääjä pääsi juhlimaan ensimmäistä maaliaan sitten helmikuun 21. päivän, kun hän naulasi sniperin tyylillä kiekon ohitse Edmonton Oilersin maalilla torjuneen Cam Talbotin.

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
Rantanen's first goal... 😳

#GoAvsGo

Hieman ennen erän puoliväliä J.T. Compher vei isännät jo 2-0-johtoon, ennen kuin Andrej Sekera kavensi vain 31 sekuntia ennen erätaukoa.

Toisen erän alkajaisiksi Oilers nousi jo tasoihin, kun Milan Lucic pysäytti kellot aikaan 20:26. Tässä kohtaa Rantanen otti kuitenkin jälleen roolia, kun hän vei ensimmäisen maalinsa kanssa lähes identtisellä osumallaan Avalanchen jälleen takaisin johtoon. Lucicin maalista ehti kulua ainoastaan vajaa neljä minuuttia.

@Avalanche
Rantanen's second goal... 😍

#GoAvsGo

Myös Rantasen toisessa osumassa ykkössyöttäjänä toimi tutkapari Nathan MacKinnon, joten maalit olivat lähes jokaisella mahdollisella tavalla toistensa kopioita.

Isäntien 3-2-johtolukemissa edettiin aina toisen erän loppuhetkille saakka, kunnes Rene Bourque lisäsi Oilersin tuskaa, viemällä joukkonsa jälleen kahden maalin karkumatkalle aikaan 37:45.

Maalivahtia erätauolla, ja jo toisessa perättäisessä ottelussa, vaihtanut Oilers sai kuitenkin päätöserään unelma-alun. Ensiksi Zack Kassian ohitti Jeremy Smithin denveriläisten maalilla vain 2 minuutin ja 44 sekunnin pelaamisen jälkeen ja 1:50 myöhemmin Jordan Eberle toi jälleen vieraat takaisin.

Lopulta päätöserästä muodostui todellinen painajainen kotijoukkueelle, sillä Drake Caggiula iski ottelun voittomaalin ajassa 57:49. Hieman yli minuuttia myöhemmin taululla komeilivat jo 4-6-lukemat Oilersin hyväksi, kun Eberle iski miehen hattutempun viimeistelleellä maalillaan lopullisen naulan kotijoukkueen arkkuun. Lopulta Leon Draisaitl kaunisteli vielä loppulukemiksi 4-7. Avalanche siis hävisi päätöserän 0-5 ja se kuvastaakin pienessä mittakaavassa koko joukkueen kautta.

Ottelussa useamman kuin yhden tehopisteen iltaa viettivät MacKinnonin, Rantasen ja Eberlen ohella isänniltä Joe Colborne (0+2) sekä vierailta Sekera (1+2), Caggiula (1+1), Draisaitl (1+1), Ryan Nugent-Hopkins (0+2) ja Connor McDavid (0+2).