Toronto Maple Leafs. Tuo NHL:n yksi perinteikkäimmistä seuroista, jonka meno kaukaloissa on ollut alavireistä jo vuosikaudet.

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, sillä surkeiden otteiden vuoksi seura on päässyt varaamaan viime vuosina hyviltä sijoilta. Tämä onkin tuottanut kanadalaisseuralle muun muassa Auston Matthewsin, Mitch Marnerin sekä William Nylanderin kaltaiset pelaajat.

Ja kelkka on kääntynyt. Tällä hetkellä Maple Leafs pelaa erinomaista ja ennenkaikkea voittavaa jääkiekkoa. Se majailee Atlantin divisioonan kolmantena, ja Sports Club Statsin mukaan sen mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat jopa 90,5 %.

Ja tästähän Torontossa tykätään. Suomalaishyökkääjä Leo Komarov on innoissaan etenkin siitä, että kaudessa on panosta vielä tässä vaiheessa.

– Viime vuonna tähän aikaan olin jo käytännössä pakkaamassa laukkujani. Nyt saat kuitenkin pelata jostakin ja se on todella hauskaa, koska tämä on kuitenkin jääkiekkoa, Komarov kertoi TSN:n Mark Mastersille.

Viime kaudella Maple Leafs sijoittui koko NHL:n viimeiseksi, minkä johdosta se saikin lopulta viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisen vuoron.