Suomalaisvahti Antti Raanta on toiminut viime aikoina New York Rangersin ykkösvahtina. Tämä ei tosin johdu siitä, että hän olisi noussut nokkimisjärjestyksessä Henrik Lundqvistin ohi, vaan siitä, että ruotsalaisvahti on kärsinyt vammasta.

Lundqvist loukkasi itsensä 7. päivä kuluvaa kuuta, minkä jälkeen Raanta on hoitanut Rangersin torjuntatehtävät.

Otteet ovat olleet ailahtelevia, sillä seitsemästä ottelusta käteen jäivät tilastot 89,6/2.70. Paremminkin olisi siis voinut mennä, mutta kokonaisuudessaan Rangers ei ole kaatunut Lundqvistin loukkaantumisen aikana Raantaan.

No, nyt nokkimisjärjestys Manhattanilla tulee jälleen muuttumaan, sillä Lundqvist on palaamassa sininuttujen kokoonpanoon.

Ruotsalainen olisi halunnut pelata jo viime yön kamppailussa New York Islandersia vastaan, mutta päävalmentajana toimiva Alain Vigneault halusi veräjänvartijansa olevan parhaassa mahdollisessa kunnossa ensi lauantaina, kun Rangers kohtaa vieraskaukalossa Los Angeles Kingsin.

Lundqvist on pelannut tällä kaudella 51 ottelua, joista hänellä on kasassa 30 voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 91,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.65. Voidaan siis luvalla sanoa, että meneillään ei ole Lundqvistin uran parhaita kausia.