Florida Panthers käväisi viime yönä vierailulla Los Angelesissa, missä se kohtasi paikallisen jääkiekkoseuran, Kingsin. Vierasjoukkue Panthers voitti ottelun lopulta lukemin 3-2, kiitos suomalaishyökkääjä Aleksander Barkovin.

Barkov nimittäin iski kamppailussa yhden kauden komeimmista maaleistaan. Hän onnistui punnertamaan läpi oikeaa laitaa pitkin, vaikka häneen kohdistunut mailahäirintä oli merkittävää.

Itseasiassa tilanteesta kertoo paljon se, että Kingsin riveissä loistavaa kautta pelaava Jeff Carter oli saamassa mailahäirinnästään kaksiminuuttisen, joka kuitenkin jouduttiin perumaan siitä syystä, että Barkov onnistui pusertamaan kiekon maalivahti Peter Budaj’n selän taakse.

Barkovin maali syntyi aivan kolmannen erän alkuun, minkä johdosta ottelun lukemat muuttuivat Panthersin 3-2-johdoksi.

Barkov oli tällä kaudella pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta suomalaisnuorukainen on ollut paluunsa jälkeen ilmiliekeissä.

Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa 3. helmikuuta sitten joulukuun lopun, minkä jälkeen kamppailuita Barkovin tilille on kertynyt kuusi kappaletta, joissa hän on tehnyt tehot 5+3.

Kaiken muun hyvän lisäksi Panthers on voittanut kyseisistä kuudesta ottelusta viisi, joiden myötä se on noussut Atlantin divisioonan kolmannelle sijalle.