NHL on julkaissut menneen viikon tähdistönsä ja siihen nimettiin uskomattomalla tavalla kaksi suomalaista.

Edellisen kerran vastaava saavutus on nähty pari viikkoa vajaa yhdeksän vuotta sitten, sillä helmikuussa 2008 legendaariset Miikka Kiprusoff ja Teemu Selänne olivat viikon tähdistössä ykkös- ja kakkossijoilla.

1. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Viikon ykköstähdeksi valittiin täysin ansaitusti Carolina Hurricanesin suomalaistulokas Sebastian Aho.

19-vuotias nuorukainen iski menneellä viikolla kaikista NHL-pelaajista eniten osumia (jaettu ykkössija), joita syntyi neljä. Kaksi näistä oli voittomaaleja, minkä lisäksi hän antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Kokonaisuudessaan Hurricanes voitti kaikki kolme pelaamaansa ottelua.

Ahon viikkoon mahtui myös NHL-uran ensimmäinen hattutemppu, joka syntyi 5-1-voittoon päättyneessä ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan.

2. Mikael Granlund, Minnesota Wild

Minnesota Wildin suomalaislaituri Mikael Granlund, joka on parhaillaan huikeassa 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa, nakutti menneellä viikolla kasaan tehot 3+3, ollen koko NHL:n tehokkain pelaaja (jaettu ykkössija).

Wild voitti viime viikon kolmesta ottelustaan kaksi, ja aivan kuten Aho, myös Granlund iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Kyseistä kolmen maalin iltaa hän vietti ottelussa Vancouver Canucksia vastaan, mikä päättyi Wildin 6-3-voittoon. Sen lisäksi hän antoi ottelussa myös yhden maaliin johtaneen syötön.

Viikon kahdessa muussa ottelussa Edmonton Oilersia ja Calgary Flamesia vastaan Granlund keräsi kasaan syöttöpisteen molemmista otteluista.

3. Peter Budaj, Los Angeles Kings

Peter Budaj’n sensaatiomainen kausi Los Angeles Kingsin maalilla jatkui viime viikolla, kun kalifornialaisjoukkue voitti hänen johdollaan neljästä ottelusta kolme. Kokeneen slovakkivahdin torjuntatilastot näissä otteluissa oli 93,00/1.62 ja hän nollasi vastustajansa peräti kahdesti.

Budaj avasi viikkonsa pysäyttämällä 30 laukausta 3-2-voitossa Arizona Coyotesista. Sen jälkeen hän pelasi kaksi nollapeliä putkeen, kun ensiksi kaatui Colorado Avalanche 5-0 ja siihen perään Philadelphia Flyers jatkoajan jälkeen 1-0.

Kings-maalivahdin torjuntatilastot olisivat olleet käsittämättömän kovat, mikäli Kings ei olisi romahtanut Washington Capitalsia vastaan 5-0-tappioon. Tuossa ottelussa Budaj torjui joukkueensa maalilla kaksi erää, pysäyttäen 11 kiekkoa.

Budaj johtaa koko NHL:n nollapelitilastoa seitsemällä nollapelillään.