Washington Capitals kohtasi viime yönä kotikaukalossaan Columbus Blue Jacketsin, joka lopulta oli vahvempi lukemin 3-2. Ohiolaisseura iski kamppailun voitto-osuman vasta viimeisellä minuutilla, ja maali syntyi ylivoimalla.

Se, miten Blue Jackets pääsi ylivoimalle on herättänyt Capitals-leirissä ottelun jälkeen närää. Äänessä oli etenkin seuran päävalmentajana toimiva Barry Trotz, joka ei ollut samaa mieltä Nicklas Bäckströmin saamasta korkeasta mailasta.

– Jos katsot tilannetta tarkasti, niin Bäckströmin maila ei todellisuudessa osunut Nick Folignoon. Hänen päänsä nytkähti vasta siinä vaiheessa, kun Bäckströmin maila oli jo matkalla alas, Trotz kertoi Pro Hockey Talkin mukaan toimittajille.

Maila ei todella kolahtanut kasvoille?

Rivien välistä on luettavissa, että Trotz syyllistää Folignoa filmaamisesta. Syytös on kohtalaisen raskas, mutta on myös otettava huomioon, että niitä ei tehtäisi jos siihen ei todella olisi aihetta.

– Se on jopa hiukan epäkunnioittavaa lajia kohtaan. Kurinpidon on nyt katsottava tilanne ja päätettävä, että ovatko sakot tarpeen. Jos olisin nyt tuomari, en olisi kovin tyytyväinen.

Myös Bäckström kertoi lehdistölle ottelun jälkeen, että maila ei hänenkään mielestä osunut Folignoon. On tosin otettava huomioon, että tuomarit eivät näe tilanteista uusintaa, vaan heidän on tehtävä ratkaisut samalla sekunnilla.

– Kun saat jäähyn viimeisen kahden minuutin aikana, mikä ei todellisuudessa ollut jäähyn arvoinen, niin se on kovaa, Bäckström niputti.