Pittsburgh Penguins heitti puolustaja Ty Smithin hiljattain siirtolistalle monen yllätykseksi. Viime kaudella nuori puolustaja takoi farmissa 39 otteluun 24 tehopistettä. Aiemmin hän on pelannut myös puoli pistettä per peli -tahdilla NHL:ssä.

Yllättäen Smith ei kuitenkaan kelvannut millekään seuralle. Ei, vaikka hänet olisi voinut poimia siirtolistalta ilmaiseksi.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman paljasti podcastissaan, miksi NHL-seurat eivät tarttuneet syöttiin.

– Kyselin asiasta ja muutamat ihmiset kertoivat minullesaman vastauksen. Kyse on käytännössä siitä, että hänen pitäisi yrittää enemmän. Hän ei ole kaikkein isoin kaveri eikä kaikkein paras luisteluja, mutta hän on lahjakas nuorukainen, Friedman kommentoi.

Smithin tähän mennessä paras kausi oli 2020-21. Hän iski tuolloin tulokkaana New Jersey Devilsissä 48 otteluun tehot 2+21=23.