NHL:n historian parhaana pelaajana yleisesti pidettävä Wayne Gretzky paljastaa The Athleticille yhden seuran, jossa legendaarinen ”Ysiysi” olisi halunnut urallaan pelata.

Gretzky asui lapsena Brantfordissa, kahden tunnin matkan päässä Buffalosta. Siellä hän pystyi katsomaan Sabresin pelejä televisiosta. Gretzky myöntää Sabresin tehneen valtavan vaikutuksen nuoreen poikaan.

– Heitä oli hauska katsoa. Flyers oli siihen aikaan kovaotteinen joukkue, mutta Sabres yritti pelata taitokiekkoa. Isäni sanoi minulle usein, että Sabresin on pakko voittaa, koska se tekee taitokiekosta jälleen muodikasta ja auttaa minuakin urallani. Siinä vaiheessa minusta tuli suuri Sabres-fani, Gretzky paljastaa.

– He varasivat useita taitopelaajia. Mietin silloin, että voi kunpa saisin edustaa vielä joskus Sabresia. Lapsena unelmoit eri asioista ja se on paras osa lapsuutta.

Varsinkin taiturimainen Gilbert Perreault teki vaikutuksen tulevaan legendaan, joka harjoitteli ahkerasti silloisen Sabres-tähden kikkoja ulkojäillä.

– Anna kun kerron jotain: Hän oli paljon parempi kuin minä, Gretzky lataa.

#99 pelasi lopulta tarunhohtoisen NHL-uran edustaen Edmonton Oilersia, Los Angeles Kingsiä, St. Louis Bluesia sekä New York Rangersiä.