NHL-legenda Esa Tikkanen ennakoi Unibetin haastattelussa Metropolien divisioonassa pelaavien joukkueiden voimasuhteita.

”Tikin” mukaan divisioonan suurimpia voittajasuosikkeja ovat Carolina Hurricanes ja New York Rangers. Tikkasen mukaan Hurricanesista ei ole kuitenkaan vieläkään mestariksi.

Frederik Andersen ei antanut Torontossa mitään syytä uskoa, että hän on Stanley Cupin voittava maalivahti, eikä antanut viime kaudella Carolinassakaan. Entä missä kunnossa on toinen maalivahti Antti Raanta? Sitä paitsi molemmat ovat jo 33-vuotiaita, Tikkanen sanoo Unibetin kausiennakossa.

– ”Canes” on profiloitumassa joukkueeksi, joka voi olla runkosarjassa todella kova, mutta pudotuspeleissä tulee vaikeaa, kun maalivahtiosasto ei vakuuta ja puolustuksen laatu ei aivan riitä. Hyökkäyksessä Teuvo TeräväinenSebastian Aho ja Andrei Svetshnikov ovat kovia nimiä, mutta en valitettavasti näe joukkueessa oikein muuta, Tikkanen lataa.

Divisioonan mustaksi hevoseksi Tikkanen nostaa Columbus Blue Jacketsin, joka vahvisti kesällä rivejään Johnny Gaudreaulla. NHL:n supertähti sijoittui viime kaudella pistepörssissä toiseksi, kun runkosarjassa syntyi huimat 115 tehopistettä.

– Gaudreau oli melkoinen kaappaus ”Keklulta”. Kun Gaudreau ja Patrik Laine lyödään saman ketjun laidoille, keskushyökkääjän työ muuttuu aika mukavaksi. Näen Blue Jacketsin olevan suosikkien ykköshaastaja tässä divisioonassa, varsinkin jos Kekäläinen saa vielä naarattua puolustaja Jakob Chychrunin Arizonasta, Tikkanen hekumoi.

Mikäli haluat kuulla, mitä mieltä Tikkanen on muista Metropolien divisioonan joukkueista, niin voit lukea kausiennakon kokonaisuudessaan täältä.