Carolina Hurricanesin kiekkokausi päättyi varhain tiistaiaamuna tylyyn 2-6-tappioon NY Rangersia vastaan pudotuspelien toisen kierroksen seitsemännessä osassa.

Joidenkin papereissa Rangersille voitoin 4-3 menneen sarjan lopputulema oli yllättävä. Carolina esimerkiksi sijoittui itäisessä konferenssissa kakkoseksi ja Rangers neljänneksi.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon aikana Carolina on jäänyt kahdesti pudotuspelien ulkopuolelle, karsiutunut konferenssifinaaleissa, hävinnyt avauskierroksella ja hävinnyt kakkoskierroksella.

Aho iski runkosarjan 79 ottelussa pisteet 37+44=81, pudotuspelien 14 ottelun saldo oli 4+7=11. Toki esimerkiksi Rangersia vastaan kauden viidessä viimeisessä pelissä ei syntynyt maalin maalia ja vain kaksi pinnaa.

Suomalaista ei auta yksin syyttää, vaan pikemminkin Carolinan erikoistilannepelaamista.

– Kunpa olisimme löytäneet siihen kysymykseen vastauksen vähän aiemmin ja saaneet tehoja ylivoimalla. En tiedä tarkalleen, miksi se takkusi.

– Ne asiat meidän pitää selvittää ja siihen me myös pystymme. Vastuu siitä on minun harteillani ja muutamilla muilla, joiden pitää olla parempia jäällä niinä tiettyinä hetkinä, Aho manasi NHL:n nettisivuilla verraten tätä ja viime kautta.

– Ei tunnu kauhean hyvältä, kun takana on menetetty mahdollisuus tehdä tämän porukan kanssa jotain erityistä.

– Toivottavasti tämä kokemus auttaa meitä ensi kaudella, kun muistamme, miten pahalta tämä tuntuu, emmekä halua kokea tällaista uudelleen.

– Tulemme olemaan parempia, valmiimpia ja tämä auttaa meidät seuraavalle tasolle. Olen luottavainen sen suhteen.