Vancouver Canucksin kakkosparin pakki Quinn Hughesilla oli sunnuntaiyönä kaksijakoinen iltapuhde.

Joukkue käytännössä menetti sunnuntaiyönä mahdollisuudet NHL:n pudotuspeleihin Calgary Flamesille koetussa 3-6-tappion myötä.

Vancouverin tilanne NHL:ssä mutkistui tappion myötä pahasti. Se on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pisteitä kymmenenneksi eniten, 87 kappaletta.

Kahdeksannen paikan Dalla Stars on napsinut 93 pinnaa. Canucksilla on jäljellä kolme peliä, eli maksimissaan se voi saada pisteitä juuri tuon eron verran, kuusi pistettä.

Pelaaja sen sijaan loisti alakerrassa taas kerran pisteiden valossa.

Hughes iski tehot 1+1, ja nyt jenkin saldo koko kauden osalta on massiivinen 7+56=63. Se on historiallisen kovaa valuuttaa.

Pistemäärä on StatsCentre-nimisen Twitter-tilin mukaan isoin kautta Canucksin historian pakkien keskuudessa yhden kauden aikana. Doug Lidster pystyi samaan määrään kaudella 1986-87.

StatsCentre

@StatsCentre
While the @Canucks playoff hopes were dealt a severe blow in their 6-3 loss to the Flames on Saturday night, Quinn Hughes managed to chip in a goal and an assist to set a new franchise record for single season helpers by a defenceman while tying for top spot on this list as well