Kanadan paidassa olympiakultaa Sotshissa 2014 juhlinut Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä John Tavares vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliitto IIHF:ää sekä NHL:ää kehittelemään mallin, jolla parhaiden pelaajien välisiä kansainvälisiä turnauksia pelattaisiin säännöllisesti.

Edellisestä parhaiden pelaajien välisestä turnauksesta on pian kuusi vuotta aikaa. Se on Tavaresin mielestä kestämätön tilanne.

– Me tarvitsemme niitä (säännöllisiä turnauksia). Se on tärkeää lajillemme, varsinkin kun ajatellaan seuraavan sukupolven pelaajia, joita meillä on tällä hetkellä. Papi (Auston Matthews), Mitchy (Mitchell Marner), Leon Draisaitl, Connor McDavid ja Cale Makar ovat se seuraava aalto jätkiä, Tavares luettelee Sportsnetille antamassaan haastattelussa.

Tavares haluaisi nähdä nykyiset megatähdet samassa turnauksessa nyt, kun nämä ovat parhaassa peli-iässään – unohtamatta edellisen sukupolven supertähtiä, joiden hiekka tiimalasissa käy auttamatta vähiin.

– Meillä on yhä paljon loistavia pelaajia. Sidney Crosby ja Aleksander Ovetshkin ovat kaksi kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista, jotka ovat jo uriensa loppupuolella. Olisi jotain erityistä saada kaikki parhaat samaan turnaukseen, Tavares muistuttaa ja antaa perään oman ehdotuksensa asian ratkaisemiseksi.

– Muut urheilulajit ovat tehneet asian suhteen erinomaista työtä. Meidän on kehitettävä jonkinlainen kalenteri, joka on johdonmukainen. Se tuo selvyyttä pelaajille, NHL:lle ja kaikille muillekin, Tavares ehdotti.

Seuraavaa kaikilla NHL:n parhailla pelaajilla tähditettyä turnausta saadaan odottaa vielä ainakin parin vuoden ajan. NHL suunnittelee World Cupin järjestämistä kahdeksan vuoden tauon jälkeen vuonna 2024.