NHL:n nuoret tähtipuolustajat Miro Heiskanen ja Cale Makar varattiin kesän 2017 draftissa peräkkäin ykköskierroksella, kun Dallas Stars nappasi Heiskasen kolmantena ja Colorado Avalanche poimi Makarin neljäntenä.

22-vuotias Heiskanen pelaa parhaillaan neljättä kauttaan NHL-kaukaloissa. Tähän mennessä tilillä on 251 ottelua tehopistein 32+90=122. Vuoden vanhempi Makar puolestaan tahkoaa kolmatta kauttaan ja hän on mättänyt 144 otteluun jo tehot 38+103=141.

Nuorukaisten joukkueet kohtasivat Suomen aikaan keskiviikon vastaisena yönä. Sen Stars voitti lukemin 4-1. Ennen ottelua Makar innostui ylistämään Heiskasta upein sanoin:

– Hän on niin hyvä pelaaja, niin tasaisen varma. Minusta tuntuu, että hän ei saa tarpeeksi kunniaa siitä, kuinka hyvin hän pelaa illasta toiseen, Makar kehui Heiskasta NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Heiskanen nousi heti ensimmäisellä kaudellaan Starsin runkokokoonpanoon ja on saanut sen jälkeen joka kaudella paljon vastuuta. Puolustuspeli sujuu ja pisteitäkin on syntynyt tasaiseen tahtiin.

– Hän on hyvä pelaaja jokaisella osa-alueella. Hän pystyy tekemään tulosta hyökkäyksessä, ja hän on puolustuksessa niin rauhallinen ja nopea. Hän on valmis pelaaja, Makar jatkoi kehumista.