Näkökulma: Colorado Avalanche yhden siirron päässä Stanley Cupista – markkinoilla tarjolla todellinen täsmävahvistus!

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanche on kuulunut jo usean kauden ajan NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin, mutta niin vaan joukkueen peli on hyytynyt joka vuosi tärkeimmällä hetkellä pudotuspeleissä.

Viime kaudella Avsin lento tyssäsi kakkossentteri Nazem Kadrin täydellisestä pimahtamisesta seuranneeseen pitkään pelikieltoon. Tällä kaudella ongelmaksi uhkaa muodostua heikko maalivahtipeli.

Tähtivahti Philipp Grubauerin karattua laajennusjoukkue Seattle Krakeniin seura hankki korvaajaksi Arizona Coyotesissa vahvoja otteita esittäneen Darcy Kuemperin. Kokeneen maalivahdin alkukausi on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin napakymppi. Kolme edelliskautta torjuntaprosentilla 92,2 pelannut Kuemper on pysäyttänyt tällä kaudella kumilaatan vaisulla 90,5 prosentin varmuudella.

Loukkaantumisherkän Pavel Francouzin paluu ei tuo lisävarmuutta maalinsuulle. Koko viime kauden sivussa ollut tshekkitorjuja ei ole vakuuttanut neljässä paluupelissään (89,9%). Upeaa työtä joukkueen nostamisessa ylös NHL:n pohjamudista tehneen GM Joe Sakicin on pakko suunnata katseensa maalivahtimarkkinoille pelastaakseen seuransa jälleen yhdeltä pudotuspelikatastrofilta.

Siirtomarkkinoilla tarjolla todellinen täsmävahvistus

Siirtomarkkinoilla olisi tarjolla Avalanchelle todellinen taivaanlahja – pudotuspelien menestyjänä marinoitunut Marc-Andre Fleury. Chicago Blackhawksiin vastoin tahtoaan kesällä kaupattu viime kauden Vezina-voittaja haluaa kruunata uransa neljännellä Stanley Cup -sormuksella, eikä Avalanchea parempaa paikkaa haaveen toteuttamiseksi ole tarjolla.

Urallaan yli 900 runkosarjapeliä pelannut 37-vuotias maalivahtilegenda on pelannut 15 kautensa aikana 162 pudotuspeliottelua komein tilastoin (2,53 ja 91,2%). Kanadalaistorjuja toisi tarvittavaa varmuutta Avalanchen puolustuspelaamiseen ja mahdollistaisi samalla sen, että joukkueen timanttinen hyökkäyskalusto pystyisi omalla taidollaan kääntämään myös maalintekokilpailuksi muodostuvat ottelut säännöllisesti voitoksi.

Fleuryn seitsemän miljoonan taalan jättitulot takaava sopimus umpeutuu tähän kauteen, joten Sakicin kannattaisi nyt tarttua tilaisuuteen. Avalanchen menestysikkuna on apposen auki tasan niin kauan, kuin Nathan MacKinnonin järisyttävän alihintainen, 6,3 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus umpeutuu. Tämä tapahtuu ensi kauden jälkeen.

Avalanche on kerännyt kaudesta 2019-20 alkaen toiseksi eniten runkosarjapisteitä. Fleuryn hankinnan myötä tuo saldo olisi mahdollista kääntää myös pudotuspelimenestykseksi.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½