Jo 22 pisteen päähän läntisen konferenssin kahdeksannesta paikasta jäänyt Arizona Coyotes on venynyt tällä kaudella suoriin voittoihin NHL-kaukaloissa neljästi. Voittojakaan ei ole liikaa tullut – kaikkiaan seitsemän kappaletta.

Kojoottipaitojen kauhea kurimus jatkui myös sunnuntaim vastaisena yönä, jolloin Nashville Predators antoi Coyotesille märkää rättiä naamalle rutiininomaisella 4-2-voitolla. Toisen ja neljännen osuman syöttäneet Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund olivat osana kaatamassa 33 ottelusta vain 17 pinnaa saalistanutta joukkuetta.

Juuse Saros oli hänkin esillä, kun nyt tilille merkittiin miehekkäät 38 koppia.

– Mielestäni yksi ongelmista on se, miten aloitamme pelit. Emme pelanneet ensimmäisessä erässä hyvin. Osoitimme kyllä luonnettakin, Arizonan valmentaja Andre Tourigny pyöritteli taalaliigan nettisivuilla.

Nashville nousi voitolla läntisen konferenssin kärkeen, Arizona taapertaa hännillä. Kautta ei ole pelattu vielä edes puolia, mutta joukkueen kauden uskaltanee julistaa näin julkisestikin päättyvän runkosarjaan.

Los Angeles Kings on kerännyt konferenssin joukkueista pisteitä kahdeksanneksi eniten, ja tuohon Arizonalla on matkaa jo 22 pistettä.