Kanadan olympiajoukkue Pekingin kisoissa tulee olemaan yksi kaikkien aikojen tähtisikermistä.

Nyt ryhmään on tyrkyllä myös todellinen yllätysnimi. NHL-sisäpiiritoimittaja Chris Johnston paljastaa nikkareiden olympiajoukkueen päävalmentaja toimivan, Tampa Bay Lightningin kahteen peräkkäiseen Stanley Cupin voittoon luotsanneen Jon Cooperin harkitsevan Washington Capitalsin kovanaama Tom Wilsonin nimeämistä lopulliseen kisajoukkueeseen.

Wilson on yksi NHL:n eniten mielipiteitä jakavista pelaajista. Sääntöjen rajamailla pelaava 27-vuotias laitahyökkääjä on tosin todistanut osaavansa myös muun kuin hämmentämisen. 193-senttinen ja satakiloinen voimahyökkääjä on iskenyt alkukauden 11 ottelussaan tehot 1+7=8.

Johnstonin mukaan kysymys kuuluukin: onko Wilsonin kovaan taklauspeliin perustuva pelitapa sovelias kansainvälisiin sääntöihin. Onnistuessaan kovanaama saattaisi joka tapauksessa tuoda tarvittavan lisämausteen Kanadan materiaaliltaan ylivertaiseen rosteriin.

Kanada nimesi aiemmin kolme ensimmäistä kisapelaajaansa. Valinnan saivat tuolloin Sidney Crosby, Connor McDavid ja Alex Pietrangelo.