Kanadan valmennustiimi tuleviin Pekingin olympialaisiin on nyt selvillä. Ryhmässä on paljon osaamista ja kokemusta NHL:stä.

Joukkueen päävalmentajana toimii Tampa Bay Lightningin kahteen edelliseen Stanley Cupin voittoon johdattanut Jon Cooper. 53-vuotias kokenut valmentaja on koutsannut Tampaa edellisen yhdeksän kauden ajan. Hän on toiminut Kanadan päävalmentajana myös kevään 2017 MM-kisoissa, joista Kanada nappasi hopeamitalit. Lisäksi Cooper oli vuoden 2016 World Cupissa Pohjois-Amerikan nuorten joukkueen apuvalmentajana.

Cooperin valmennustiimin täydentävät Boston Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy, Vegas Golden Knightsin Peter DeBoer sekä New York Islandersin Barry Trotz.

Kolmikosta 53-vuotias DeBoer ja 59-vuotias Trotz ovat olleet maajoukkueen mukana aiemminkin. Molemmat ovat toimineet neljä kertaa Kanadan apuvalmentajana MM-kisoissa, joista he ovat napanneet yhden maailmanmestaruuden. 56-vuotiaalla Cassidylla puolestaan ei ole kokemusta maajoukkueesta.

Hockey Canada

@HockeyCanada
Beijing2022 coaching staff ✅

Jon Cooper will lead Canada’s Men’s Olympic Team as head coach, working alongside assistants Bruce Cassidy, Peter DeBoer and Barry Trotz.

@BCHockey_Source | @HEOhockey | @OHFHockey | @hockeymanitoba