Vegas Golden Knightsin ja Montreal Canadiensin välisestä ottelusarjasta povattiin Vegasin ylijuoksua. Toisin kävi. Viiden pelatun ottelun jälkeen Montreal johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2.

Runkosarjassa Vegas oli lähellä koko NHL:n ykköspaikkaa. Lopulta Colorado Avalanche meni ohi aivan maaliviivalla. Montreal Canadiens puolestaan pelasi keskinkertaisen runkosarjan, eikä joukkueella olisi ollut mitään asiaa pudotuspeleihin, jos joukkue olisi pelannut missä tahansa muussa divisioonassa.

Miten on mahdollista, että Vegasin kaltainen tähtisikermä häviää piskuiselle Montrealille? Osittain asiaa selittää Canadiensin erinomaisuus, mutta myös Vegasin niskaan voi kaataa hieman rapaa.

Ensimmäinen selittävä tekijä on sentterikalusto. Miten on mahdollista, ettei tämän tason joukkueessa ole ykkössentteriä? Viime ottelussa ykkösketjun keskellä viiletti Chandler Stephenson. Hän ei olisi ykkössentteri missään muussa pudotuspelijoukkueessa. Ilman kunnon sentteriä Vegas ei saa laitahyökkääjiä kunnolla vauhtiin, mikä on näkynyt maalinteon vaikeutena.

Toinen tekijä on tähtipelaajien uinahtaminen. Joukkueen parhaat maalintekijät runkosarjassa olivat Max Pacioretty, Mark Stone, Jonathan Marchessault, Alex Tuch, William Karlsson, Chandler Stephenson ja Reilly Smith. Heistä ainoastaan Pacioretty on kyennyt iskemään maalin Vegasia vastaan.

Jos Vegas nyt pullahtaa ulos Stanley Cup -finaaleista, joukkueen tulevaisuus ei näytä valoisalta. Joukkue on täynnä vanhenevia ja kalliita tähtipelaajia pitkillä sopimuksilla. Ykkössentteriin ei ole löytymässä pelimerkkejä jatkossakaan.