Jesse Puljujären asema Edmonton Oilersissa koki tällä kaudella merkittävän muutoksen, arvioi The Athleticin kiekkotoimittaja Daniel Nugent-Bowman.

Toimittajan mukaan Oilersin kokoonpanossa on neljä koskematonta pelaajaa ja Puljujärvi on nyt yksi heistä yhdessä nuoren puolustaja Darnell Nursen sekä kahden megatähden, Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kanssa.

– Mikäli GM Ken Holland ei saa tajunnanräjäyttävää tarjousta, ei ole mitään mahdollisuutta sille, että Puljujärvi liikahtaisi tänä kesänä, toimittaja lataa.

– Puljujärvi paransi peliään läpi koko kauden tehtyään paluun NHL:ään. Hän pelasi McDavidin rinnalla suurimman osan kaudesta ja oli joukkueensa viidenneksi paras maalintekijä 15 täysosumallaan. Puljujärvi on ensi kaudella top 6-laituri 1,175 miljoonan euron vuosipalkalla! Sellaisesta kannattaa pitää kiinni, Nugent-Bowman muistuttaa.

Sen sijaan Oilersin toisen suomalaisen, maalivahti Mikko Koskisen jatkoa seurassa Nugent-Bowman pitää epätodennäköisenä. Toimittajan mukaan Oilers tarvitsee jatkossa luotettavamman partnerin kokeneelle ykkösvahti Mike Smithille.