Tässä NHL-kauden pahimmat floppihankinnat – Patrik Laine mukana listalla

© Kuva: Getty Images

Julkaisimme perjantaina listauksen tämän kauden parhaista pelaajahankinnoista eli pelaajista, jotka saapuivat seuroihinsa muista organisaatioista tai sarjoista.

Tällä kertaa vuorossa kauden floppihankinnat, joihin lukeutuu harmillisesti myös Columbus Blue Jacketsiin kauden alussa kaupattu Patrik Laine. Katso listaus kokonaisuudessaan alta.

Taylor Hall, Arizona Coyotes -> Buffalo Sabres

Viime syksyn UFA-markkinoiden nimekkäin hyökkääjä solmi yllättäen vuoden ja kahdeksan miljoonan dollarin sopimuksen umpisurkean Sabresin kanssa. Kaudesta muodostui kuitenkin koko seuran kannalta karmea pannukakku – jälleen kerran. Hall itse onnistui iskemään 37 peliin vaivaiset kaksi maalia ja 17 syöttöpinnaa. Sai siirtotakarajalla kaipaamansa siirron Boston Bruinsiin, jossa iskikin loppukaudesta tehoja lähes piste per peli -tahtiin. Aika Sabresissä silti karmea floppi.

Patrik Laine, Winnipeg Jets -> Columbus Blue Jackets

Laine joutui Ohiossa pahasti ulos mukavuusalueeltaan, sillä omakätisesti vain harvakseltaan tilanteita luova maalitykki joutui operoimaan Blue Jacketsissa kaukana NHL:n kärkitasosta olevien sentterien rinnalla. 45 peliä tehoin 10+11=21 ja plusmiinus-saldo -29 kertoo kaiken oleellisen 23-vuoiaan ”Tesoman tykin” kaudesta. Edessä jälleen sopimuskesä.

Matt Murray, Pittsburgh Penguins -> Ottawa Senators

Senators hankki jo viime kaudella flopanneen kaksinkertaisen Stanley Cup -mestarivahdin ja antoi tälle neljän vuoden sopimuksen 6,25 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Kausi oli kanadalaiselle raju pettymys: pelasi vain 27 ottelua heikoin tilastoin 3,38 ja 89,3%:

Jevgeni Dadonov, Florida Panthers -> Ottawa Senators

32-vuotias venäläistaituri vakiinnutti aiemmin aseman takuuvarmana 25 maalin tekijänä sekä tasaisesti syöttöpisteitä keräävänä hyökkäyspään erikoismiehenä. Senatorsin kanssa kolmen vuoden diilin viiden miljoonan taalan vuosipalkalla solminut konkari iski kauden 55 pelissä surkeat tehot 13+7=20.

Braden Holtby, Washington Capitals -> Vancouver Canucks

Muutaman vuoden takainen mestarivahti siirtyi lupaavista asetelmista kauteen lähteneen Canucksin riveihin kahden vuoden (cap hit 4,3 miljoonaa) sopimuksella. Kaudesta muodostui maalivahdin sekä joukkueen kannalta karmea pettymys. Holtbyn tilillä on tätä kirjoitettaessa 19 ottelua surkein tilastoin 3,43 ja 89,7%.

Max Domi, Montreal Canadiens -> Columbus Blue Jackets

Jarmo Kekäläisen ensimmäinen riskihankinta ei onnistunut nousemaan joukkueensa johtavaksi hyökkääjäksi. 54 peliä tehoin 9+15=24 on kaukana siitä, mitä 5,3 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavalta hyökkääjältä odotettiin. Sopimus kattaa vielä tulevan kauden.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!