Tässä NHL-kauden parhaat pelaajahankinnat – mukana kaksi suomalaista

© Kuva: Getty Images

NHL:n viime syksyn offseasonilla nähtiin useita pelaajasiirtoja sarjan sisällä, minkä lisäksi useat pelaajat siirtyivät taalajäille muista sarjoista.

Kasasimme alle tämän kauden onnistuneimmat pelaajahankinnat:

Kirill Kaprizov, TsSKA Moskova (KHL) -> Minnesota Wild

KHL-megatähti nousi kertarysäyksellä Wildin uuden tulemisen keulakuvaksi. Umpitaitava 24-vuotias venäläislaituri iski 55 runkosarjapelissä tehot 27+24=51 ollen joukkueensa paras pistemies 11 erolla Kevin Fialaan.

Tyson Barrie, Toronto Maple Leafs -> Edmonton Oilers

Yhden Leafs-kauden jälkeen Oilersin kanssa vuoden ja 3,75 miljoonan dollarin sopimuksen solminut Barrie takoi runkosarjassa hurjat tehot (55 ottelua, 8+40=48). 28-vuotias hyökkäävä puolustaja saattaa tuplata palkkansa ensi kaudella, sillä miehestä on tulossa vapaiden markkinoiden halutuin puolustaja.

Carter Verhaeghe, Tampa Bay Lightning -> Florida Panthers

Tampan mestarijoukkueessa marginaalirooliin jäänyt entinen AHL-pistelinko siirtyi täksi kaudeksi toiseen floridalaisseuraan kahden vuoden ja kahden miljoonan dollarin (cap hit 1 miljoona) sopimuksella nousten ehkä koko kauden suurimmaksi ryöstöksi. 25-vuotias hyökkääjä iski Panthersin ykkösketjun laidalla 43 peliin huipputehot 18+18=36 ollen joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistelinko. Rokottaako pudotuspelien avauskierroksella vanhaa seuraansa?

Tyler Toffoli, Vancouver Canucks -> Montreal Canadiens

29-vuotias laitahyökkääjä solmi offseasonilla Canadiensin kanssa nelivuotisen sopimuksen, joka on osoittautumassa Habsille lottovoitoksi. 4,25 miljoonan taalan sopimuksella pelaava Toffoli iski ensimmäisellä kaudellaan 52 peliin tehot 28+16=44 nousten joukkueensa parhaaksi pistemieheksi ja ylivoimaisesti tehokkaimmaksi maalintekijäksi.

Jack Roslovic, Winnipeg Jets -> Columbus Blue Jackets

Patrik Laineen kylkiäisinä Jetsistä Ohioon naarattu nuori sentteri puhkesi kukkaan saatuaan Winnipeg-vuosiaan isomman roolin. Huolimatta Columbuksen katastrofikaudesta onnistui iskemään 48 pelissä uransa ennätyspisteet 12+22=34. Columbus saa nauttiva 24-vuotiaan sentterin otteista ensi kaudella pilkkahintaan, sillä miehen cap hit -lukema tulevasta sesongista on vaivaiset 1,83 miljoonaa dollaria.

Anthony Duclair, Ottawa Senators -> Florida Panthers

Jo viime kaudella osaamistaan Senatorsissa väläytellyt vauhtilaituri nousi Aleksander Barkovin rinnalla vielä pykälän verran seuraavalle tasolle. Vuoden sopimuksen 1,7 miljoonan dollarin pilkkahintaan syksyllä solminut kanukki iski 43 pelissä tehot 10+22=32. Luvassa jättimäinen palkankorotus ensi kaudeksi.

Torey Krug, Boston Bruins -> St. Louis Blues

Bluesiin Alex Pietrangelon korvaajaksi hankittu pienikokoinen puolustaja nappasi odotetusti Bluesin ykköspakin viitan itselleen ja takoi 51 peliin tehot 2+30=32. 30-vuotiaan jenkin 6,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä seuraavat kuusi kautta.

Ilja Sorokin, TsSKA Moskova (KHL) -> New York Islanders

25-vuotiaana viimein NHL:ään saapunut venäläistähti otti heti paikkansa taalaliigan kärkivahtien joukossa. Pelasi 22 runkosarjapeliä hyvin tilastoin 2,17 ja 91,8%:

Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs -> Pittsburgh Penguins

Pens käytti Toronton palkkakattoahdingon hyväkseen ja nappasi oman varauksensa takaisin ”kotiin”. Kapanen nousikin joukkueensa kärkisonnien joukkoon. Viisumi- ja loukkaantumishuolet söivät ison osan runkosarjasta, mutta 24-vuotias pikakiituri nakutti silti 40 peliin kovat tehot 11+19=30. Kuopiolaisen 3,2 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä tulevan kauden.

Janne Kuokkanen, Carolina Hurricanes -> New Jersey Devils

Vaikka Kuokkanen hankittiin Devilsiin jo viime kauden siirtotakarajalla, pelasi mies tuolloin vain yhden NHL-ottelun. 22-vuotias hyökkääjä teki tällä kaudella upean NHL-läpimurtonsa ja iski 50 pelissä odotuksiin nähden huipputehot 8+17=25 nousten joukkueensa kuudenneksi tehokkaimmaksi pistelingoksi. Kuokkasella on edessään sopimuskesä, mikä tietää muhkeaa palkankorotusta miehen nykyiseen 811 000 dollarin vuosipalkkaan.