Näkökulma: Buffalo Sabres pitäisi lakaista roskakoriin oikeiden kiekkoseurojen jaloista

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres on NHL:n häpeäpilkku – on ollut sitä jo pitkään. Viimeisten kymmenen kauden aikana seura ei ole kertaakaan päässyt pudotuspeleihin. Tänä aikana uutta on rakennettu, hajotettu ja taas vähän rakenneltu. Kaiken koheltamisen jälkeen ei ole syntynyt muuta kuin valtava sotku.

Buffalosta on vuoron perään potkittu ulos GM:iä ja valmentajia. Homma ei ole toiminut jäällä eikä kabineteissa. Nyt seura saattaa saada kuoliniskunsa: Jack Eichel kritisoi seuraa julkisuudessa ja ilmaisi pelaavansa mahdollisesti ensi kaudella muualla.

Samaan aikaan Sam Reinhart ja Rasmus Ristolainen ovat myöntäneet, että heille on oikeastaan ihan sama, pelaavatko he Buffalossa vai muualla. Voisitko kuvitella Auston Matthewsin, Connor McDavidin tai edes Patrick Kanen sanovan vastaavaa?

On vaikea osoittaa tiettyä asiaa, minkä vuoksi seuralla on mennyt niin huonosti. Joukkue on viimeisen kymmenen vuoden aikana varannut Dylan Cozensin (#7), Rasmus Dahlinin (#1), Jack Eichelin (#2), Sam Reinhartin (#2) ja Rasmus Ristolaisen (#8). Nuoria tähtiä ja taitoa pitäisi olla riittävästi.

Buffalo tekikin melkoisen yllätyksen ennen tätä kautta, kun joukkue hankki Taylor Hallin. Nyt kasassa oli hyökkäyskalusto, jolla voisi jopa taistella pudotuspelipaikasta. Puolustuskin oli paperilla varsin vahva, mutta maalivahtiosasto oli ehdoton heikkous. Joukkue kuitenkin floppasi jälleen pahasti.

Koska miehet vaihtuvat vuodesta toiseen jäällä sekä toimistoissa, niin ongelman täytyy olla seuran kulttuurissa eikä yksilöissä. Miten kulttuurin saisi muutettua? Jos Eichel lähtee, on edessä taas uudelleenrakentamista, ja silloin tappioita tulee tuttuun tapaan. Uudet lupaukset kasvatetaan häviämään kuten vanhatkin.

Seuran viime vuosien toiminta on ollut niin ala-arvoista, ja tulevaisuus näyttää yhtä synkältä. Onko miljoonien bisnestä järkevää edes pyörittää? Buffalo tulisi kaupata jonnekin muualle, jotta seura voisi saada uuden alun. Kymmenen viime vuoden aikana seura on näyttänyt, että syystä tai toisesta se ei pysty muuhun kuin makaamaan rähmällään. Ehkä uusi alku ja uusi organisaatio pääsisi paremmin jaloilleen.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!