Näkökulma: New York Rangers ajoi NHL:n umpikujaan – vain yksi asia voi estää kostonkierteen

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin ja Washington Capitalsin viime yön ottelun askelmerkit olivat selvät jo ennen kuin joukkueet olivat saapuneet hallille. NHL:n kurinpito oli jättänyt rankaisematta Tom Wilsonia, joten Rangers päätti hoitaa asian itse.

Ensimmäisellä sekunnilla hanskat lensivät välittömästi jäähän. Kummastakin joukkueesta heitettiin kolme pelaajaa jäähylle tappelemisesta. Peliä ehdittiin pelata 50 sekuntia ennen seuraavaa tappelua.

Lopulta Wilson joutui jättämään ottelun kesken yläraajavamman vuoksi. Fanit ovat spekuloineet, että mitään loukkaantumista ei edes tapahtunut. Wilson oli pakko ottaa ottelusta sivuun, ennen kuin hänet telottaisiin tai hän teloisi jonkun muun. Jokainen voi itse miettiä, kumpi olisi ollut todennäköisempi skenaario.

Monien tulkinta tappelusumalle oli, että Rangers halusi kostaa Wilsonille supertähtensä telomisen. Mutta miksi sitten nyrkistä saivat muutkin pelaajat?

Rangersin tehtävä oli kostaa NHL:n kurinpidolle. Vaarallisia diootteja jääkiekossa on ollut ja tulee olemaan aina. Tiikeri ei pääse raidoistaan, ja Wilsonin kaltaiset pelaajat tulevat hölmöilemään aina. Heitä varten kurinpito juuri onkin olemassa. Joukkotappelulla Rangers halusi viestittää, että jos kurinpito ei hoida tehtäviään, ryhtyy seura toimiin itse ja lopputuloksesta ei pidä kukaan.

Nyt NHL on umpikujassa. Joukkotappelut heikentävät sarjan mainetta, ja Rangers näytti olevansa valmis pistämään täyden sirkuksen päälle. Pelaajien turvallisuus ei liigaa selvästi kiinnosta, mutta jos maine ja kukkaro ovat uhattuina, joutuu NHL-komissaari Gary Bettmankin reagoimaan.

Rangers on jo oman vaatimuksensa esittänyt: pelaajien turvallisuudesta ja kurinpidosta vastaavan George Parrosin on saatava potkut. Jos potkuja ei tule, voi viime yön joukkotappelu olla vasta alkua.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!