Tulikuuma Juuse Saros noussut jopa Vezina-ehdokkaaksi – Tampa Bayn supertähti jäämässä jalkoihin?

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Juuse Saroksen tulikuumat otteet viimeisen puolentoista kuukauden aikana ovat nostaneet Nashville Predatorsin vahvasti mukaan pudotuspelikamppailuun.

20 viimeistä ottelua lähes sensaatiomaisella torjuntaprosentilla 94,5 pelannut Saros on noussut runkosarjan toisella puolikkaalla NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Arvostettu NHL-toimittaja Mark Lazerus nostaa suomalaisvahdin jopa mukaan keskusteluun kauden arvokkaimman pelaajan Hart-pystistä. NHL:n parhaan maalivahdin Vezina-palkinto on sekin 26-vuotiaan Saroksen ulottuvilla.

– Saros on ottanut 20 viimeisestä startistaan 14 voittoa. Edmonton Oilersin Connor McDavid tulee voittamaan toisen Hart-palkintonsa, mutta loput ehdokkaat ovat debatoitavissa. Mitä ylipäätään tarkoittaa olla ”arvokkain pelaaja”? Saroksen tapauksessa on päivänselvää, että ilman häntä Predatorsin kausi olisi ollut ohi jo kaksi kuukautta sitten, Lazerus muistuttaa.

Predatorsin päävalmentaja John Hynes ylistää Saroksen nousua NHL-tason ykkösmaalivahdiksi, vieläpä yhdeksi sarjan parhaista sellaisista.

– Voit nähdä hänen kasvunsa. Hän on oppinut käsittelemään suuren pelimäärän mentaalisella tasolla. Aikaa harjoitteluun ei juuri ole, joten kysymys kuuluu, kuinka valmistat itsesi pelaamaan tuollaisia pelimääriä? Hän on ottanut tällä osa-alueella todella ison askeleen eteenpäin – ja se on valtava askel koko joukkueemme kannalta, Hynes ylistää.

Saros on pelannut tällä kaudella 33 ottelua torjuntaprosentilla 92,9 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,28. Suomalaisen kanssa Vezina-palkinnosta kamppailevan Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskin tilastot ovat 39 ottelua, 92,9 ja 2,10.

LUE MYÖS: Columbus Blue Jacketsin ex-pelaajat lataavat kovia väitteitä Jarmo Kekäläisestä – ”H*lvetin surullista!”


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.