Columbus Blue Jacketsin ykkössentterin tontilta Winnipeg Jetsiin kaupattu Pierre-Luc Dubois on ollut viime päivinä paljon otsikoissa.

Nuoren keskushyökkääjän lähdön syitä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta vähintäänkin pieni syy voi löytyä penkin takaa. Päävalmentaja John Tortorella tunnetaan nimittäin erittäin tiukkana ja suorasanaisena luotsina. Tortorellan mukaan hänellä olikin välillä vääntöjä Dubois’n kanssa.

– En kadu mitään. Otimmeko Lucin kanssa yhteen? Totta hitossa otimme yhteen. Mutta turha sitä on kenenkään ihmetellä. Yhteenotot ovat hyvä asia. Olen pelaajille rehellinen, ja pyrimme selvittämään yhdessä, mihin suuntaan meidän pitäisi mennä, Tortorella avasi filosofiaansa NHL.comin mukaan.

62-vuotias valmentaja ei omien sanojensa mukaan suosi ketään. Hän kohtelee jokaista pelaajaa samalla tavalla.

– Minusta on turhaa yrittää muuttaa jonkun toisen mieltä. Minulla oli Luciin samanlaiset välit kuin muihinkin pelaajiini. Minun työhöni kuuluu se, että yritän saada pelaajista parhaan irti ja pitää heidät vastuussa tekemisistään. Se on täällä toimintatapamme, ja se koskee kaikkia. Jos joku ei halua olla täällä – ja sitä minun on suoraan sanoen vaikea sulattaa – en ehkä jaksa yrittää hänen kanssaan enää niin kovasti, Tortorella sanoi.