Tiiviillä pelitahdilla läpivietävä typistetty NHL-runkosarja vaatii joukkueilta luotettavaa maalivahtikaksikkoa, sillä yhdellä maalivahdilla rypistystä on erittäin vaikea viedä läpi onnistuneesti.

The Athletic nosti yhdeksi alkaneen NHL-kauden ennustuksistaan kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan, Los Angeles Kingsin pitkäaikaisen ykkösmaalivahti Jonathan Quickin treidin jonkin mestarisuosikin riveihin.

– Tiukan otteluohjelman vuoksi Quickin kokemukselle löytyy varmasti käyttöä. 34-vuotiaalla maalivahdilla ei ole sopimuksessaan siirtopykälää, joten Kings voi kaupata hänet haluamaansa osoitteeseen. Maalivahdin 5,8 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kauden 2022-23 jälkeen, joten Kings joutunee ottamaan kontolleen osan Quickin palkasta tehdäkseen kaupasta kannattavan riskin St. Louis Bluesin, Colorado Avalanchen, Washington Capitalsin, Dallas Starsin tai Carolina Hurricanesin kaltaisille joukkueille.

– Quickin maine itsessään tekee hänestä halutun kohteen kaudella, jolloin maalivahtiosaston syvyys ei ole koskaan ollut tärkeämmässä roolissa, The Athletic näkee.

Maalivahdin kaksi viimeistä kautta ovat olleet erittäin vaikeita. Kaksinkertainen William Jennings -voittaja pelasi viime kaudella 42 ottelua torjuntaprosentilla 90,4 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,79.

Kings on selvinnyt sitten edellisen mestaruuskeväänsä 2014 pudotuspeleihin vain kahdesti ja napannut näistä peleistä vain yhden voiton.