Joonas Korpisalo jakaa tulevalla NHL-kaudella torjuntavastuun Columbus Blue Jacketsin maalilla yhdessä latvialaisen Elvis Merzlikinsin kanssa.

Seuran sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline arvioi tuoreessa artikkelissaan Blue Jacketsin maalivahtitilannetta. Pitkään vuoroaan tähtivahti Sergei Bobrovskin takana odottaneen Korpisalon tilanne ei toimittajan mukaan ole ihanteellinen.

– Melkeinpä säälin häntä. Hän odotti tilaisuuttaan kolmen kauden ajan pelaten vain silloin, kun Bobrovski tarvitsi lepoa tai oli loukkaantuneena. Sitten kun Bobrovski häipyi vapaille markkinoille, hän joutuu taistelemaan peliajasta tämän dynaamisen pelaajan ja ison persoonan (Merzlikins) kanssa. Täytyy antaa tunnustusta 26-vuotiaalle suomalaiselle siitä, ettei hän näytä häiriintyneen asiasta, ainakaan julkisesti, Portzline aloittaa.

– Korpisalolla on allaan uransa paras kausi. Siitä huolimatta tilanne näyttää siltä, että hän joutuu parhaassakin tapauksessa jakamaan torjuntavastuun puoliksi Merzlikinsin kanssa. Ehkä Columbus treidaa toisen pois kesken kauden tai ensi kesänä. Siihen asti Korpisalo ja Merzlikins saavat taistella peliajasta keskenään, Portzline ennakoi.

Korpisalo solmi Blue Jacketsin kanssa kahden vuoden ja 5,6 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen huhtikuussa.