NHL-pudotuspeleissä on nähty oikea nuorten puolustajien esiinmarssi. Cale Makar, Miro Heiskanen ja Quinn Hughes ovat kaikki nousseet viimeistään nyt joukkueidensa johtaviksi pelaajiksi.

Nuorukaiset saavat myös kehuja NHL-legendoilta. NHL.com haastatteli Paul Coffeya, Niclas Lidströmiä ja Brian Leetchia nuorten puolustajien otteista.

– Mikä heistä nousee esiin on heidän luistelutaitonsa. Kun he kuljettavat kiekkoa hyökkäykseen, tai luovat tilanteita, heidän luistelunsa on niin sulavaa. Yhdistävä tekijä heissä on, että he ovat kaikki suurenmoisia luistelijoita, Lidström kommentoi.

Legendoilta kysyttiin myös, kuka on NHL:n paras nuori puolustaja.

– Kaikista nuorukaisista Heiskanen muistuttaa eniten itseäni siinä mielessä, miten hän näkee pelin. Hän ei ole ehkä nopein pelaaja jäällä, mutta hän ymmärtää miten päästä muista ohi. Hän punnitsee vaihtoehtoja ja tekemiään syöttöjä. Hänellä ei ole kovin laukaus, mutta hän laukoo hyvistä paikoista ja maskin takaa, Leetch kommentoi.

– Hän tekee kaiken niin kuin ajattelin itse tekeväni. Häntä on ollut hauska katsoa. Tapa, jolla hän liikkuu, ja tapa, jolla hän lukee peliä, nautin kaikesta hänen pelaamisessaan.

Myös Lidström mainitsi Heiskasen.

– Heiskanen ei näytä painavan täysillä, mutta hän liikkuu nopeasti. Se ominaisuus erottuu hänestä.