Joe Thornton on ollut jo 15 vuoden ajan San José Sharksin johtohahmo. 40-vuotias kanadalaisentteri on nelinkertainen All-Star -pelaaja ja Stanley Cup -finalisti keväältä 2016.

Thorntonin entinen valmentaja Sharksista Peter DeBoer paljastaa mieleenpainuvan tarinan, jossa veteraanin johtajuus nousi ratkaisutekijäksi tiukassa pudotuspelisarjassa.

Kyseessä oli viime kevään Vegas Golden Knightsia vastaan pelatun sarjan seitsemäs peli. Thornton osoitti tuolloin epäitsekkyyttään annettuaan muille luvan ratkaista ja Sharks kuroi 3-0-tappioaseman kiinni voittaen ottelusarjan jatkoajalla.

– Olimme 3-0-tappiolla ja saimme viiden minuutin ylivoiman. Teimme neljä maalia ylivoimalla ja voitimme jatkoajalla, DeBoer kertoi The Athleticille NHL:n valmentajaliiton Global Coaches clinic -paneelissa.

– Tasoitimme 3-3:een ja ajattelin ykkösylivoiman olevan väsynyt jatkamaan. Muistan kun Joe katsoi minuun ja sanoi: ”Ei, jätä heidät kentälle. He ovat kuumia nyt. Anna heidän olla.”

– Häneltä löytyi tarpeeksi karismaa, johtajuutta ja itseluottamusta tehdä sellainen päätös. Ja näin ykköskentällinen teki jälleen maalin, vaikka he olivat todella puhki. Se oli jotakin, jota en unohda koskaan.

Thornton teki kaudella 2019-20 70 otteluun 31 tehopistettä. Sharksin kausi päättyi runkosarjaan.