Aikoinaan huippulupauksena pidetty venäläishyökkääjä Nikita Filatov lopettaa uransa vain 30-vuotiaana.

Asiasta kertoo Sport-Express-lehti, jonka mukaan ex-taituri siirtyy opettelemaan kiekkobisneksen toista puolta venäläisagentti Sergei Isakovin apulaisena.

Filatovin pelaajaura oli värikäs.

Columbus Blue Jackets nappasi Venäjän nuorisomaajoukkueissa kovaa jälkeä takoneen laiturin kesän 2008 NHL-draftin ykköskierroksella koko tilaisuuden kuudentena, mutta taalaliigaurasta tuli lopulta melkoinen pannukakku: Blue Jacketsin ja Ottawa Senatorsin riveissä kertyi yhteensä vain 53 ottelua tehoin 6+8=14, jonka jälkeen edessä oli paluu kotimaahan.

NHL-uran jälkeen joukkueet vaihtuivat myös Venäjällä tiuhaan: pelkästään KHL:ssä Filatov edusti 2011-19 peräti yhdeksää seuraa ja ura päättyi keväällä 2019 itäliigan farmisarja VHL:n Toros Neftekamskissa.