Uusimmassa Kimanttia-podcastin jaksossa vieraillut Teemu Selänne tunnetaan yhtenä jääkiekkohistorian parhaista maalintekijöistä.

Vaikkei ”Finnish Flash” omannutkaan urallaan hurjaa laukausta, miehen maalivainu ja laukaisutarkkuus olivat omaa luokkaansa. Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen vieraana podcastissa vanhoja muistellut Selänne äimisteleekin jopa nykyisten NHL-tähtien antavan maalivahdeille tasoitusta maalintekotilanteissa. Esimerkiksi Selänne ottaa rangaistuslaukaukset.

– Maalinteko perustuu siihen, että sä teet oikean ratkaisun oikeaan aikaan. Nykypäivänä jopa NHL:ssä.. Getzlafit ja muut kiusasivat mua siitä, että tavallaan työnsin kiekkoa eteenpäin (rangaistuslaukauksen aikana), koska lapani oli koko ajan laukaisuvalmiudessa.

– Nykypäivän pelaajat kun menee (vetämään rangaistuslaukausta), niin mailan kärki osoittaa maalivahtia kohti. Kyllähän maalivahti tietää, ettet sä voi mailan kärjellä ampua. Sehän voi juoda kahvia niin kauan, ennen kuin pelaaja avaa lavan, Selänne ihmettelee.

Kesällä 50 vuotta täyttävä ex-maalitykki muistuttaa, että oikean ratkaisun tekeminen oikealla hetkellä pelkän näyttävyyden kustannuksella koskee paitsi maalintekijöitä, myös esimerkiksi puolustajia peliä avatessa.

– Jos katsoo meidän parhaimpia pakkeja, Timosta ja Nummisen Teppoa, ne teki just oikean ratkaisun oikeaan aikaan. Ei ruvettu väkisin hakemaan hienoa syöttöä. Se erotti huippupakit muista, Selänne kiittelee maajoukkueaikojensa kahta kärkipuolustajaa.

Voit kuunnella Selänteen reilun puolentoista tunnin mittaisen vierailun Kimanttia-podcastissa kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Saku Koivu paljastaa: NHL-ura oli alkaa Kaliforniassa – ”Sieltä ilmoitettiin, että ottavat 1. kierroksella, jos…”

LUE MYÖS: Winnipeg Jets purki tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin sopimuksen!