Upean NHL-uran Montreal Canadiensin ja Anaheim Ducksin riveissä tehnyt Saku Koivu avasi Kimanttia-podcastissa tapahtumia ennen varaustaan kesän 1993 draftissa.

Lopulta varaustilaisuuden 1. kierroksen 21. vuorolla Montreal Canadiensin huutama tuolloinen sentterilupaus ei ollut itse paikalla varaustilaisuudessa. Montrealin valinta tuli varaus muutenkin täysin puskista.

– Siihen aikaan oli käytäntö, että jos oltiin varmoja 1. kierroksen varauksia, lähdettiin paikalle. Kauden jälkeen oli selvää, että varaus tulee, mutta tuleeko se 1., 2. vai 3. kierroksella, niin siitä ei oltu varmoja siitä.

– San Jose Sharksista ilmoitettiin sitten, että he ottavat (Koivun) 1. kierroksella, jos vain mahdollista, mutta he ottivatkin sitten Viktor Kozlovin (6. vuorolla). Montrealin kanssa ei oltu käyty mitään keskusteluja – kertaakaan, Koivu paljastaa Kimmo Timosen ja Antti Mäkisen haastattelussa.

– Montrealin kykyjenetsijä kävi Väisäsen Matin kanssa katsomassa joitakin TPS:n A-nuorten pudotuspelejä, mutta seura ei ollut suorassa yhteydessä kertaakaan, Koivu jatkaa.

Loppu onkin sitten kliseisesti sanottuna historiaa. Koivu nousi Montrealissa viettämiensä vuosien aikana seuralegendan asemaan toimien mm. yhdeksän kauden ajan joukkueen kapteenina.

Voit kuunnella Koivun haastattelun Kimanttia-podcastissa kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Tie Domi muistelee kovaotteista NHL-puolustajalegendaa Scott Stevensiä: ”Suurin huijari ikinä”