Hurja nimilista! Nämä 15 NHL:n huippupelaajaa lopettamassa uransa?

© Kuva: Getty Images

Koronavirus saattoi päättää useiden nimekkäiden NHL-veteraanien uran kuin salaman iskusta ennen aikojaan.

The Athletic kasasi listan viidestätoista aktiivipelaajasta, joiden ura saattoi jo päättyä siinä tapauksessa, ettei kuluvaa kautta koskaan vietäisi loppuun saakka maailmalla riehuvan pandemian vuoksi.

Suomalaisittain listan mielenkiintoisin nimi on luonnollisesti Minnesota Wildissa koko NHL-uransa pelannut ja seuran kapteenina kaudesta 2009-10 asti toiminut Mikko Koivu, jonka on jo pidemmän aikaa uskottu päättävän uransa tähän kauteen.

Koivu ei kuitenkaan ole listan nimekkäin pelaaja. New York Rangersin maalivahtilegenda Henrik Lundqvist saattaa hyvinkin olla pelannut viimeisen pelinsä NHL:ssä, joskin miehen sopimus ulottuu ensi kauden loppuun saakka.

Puolustajista listan nimekkäin on kolme Stanley Cupia Chicago Blackhawksin paidassa voittanut Brent Seabrook, jonka lonkkavammat saattavat pakottaa miehen eläkkeelle vain 34 vuoden iässä.

Hyökkääjistä listalta löytyy mm. Carolina Hurricanesin Justin Williams, joka pohti uransa jatkoa pitkään jo tällä kaudella ennen kuin solmi seuransa kanssa loppukauden kestävän sopimuksen. Myös 38-vuotiaalla ”Mr. Game Sevenillä” on palkintokaapissaan kolme Stanley Cup -sormusta.

The Athleticin listalta jäivät pois sellaiset konkarit, kuten Joe Thornton, Patrick Marleau sekä Ilja Kovaltshuk, jotka ovat jo kertoneet halustaan jatkaa uriaan myös tulevalla kaudella.

Lista potentiaalisista uransa lopettavista pelaajista:

Mikko Koivu
Henrik Lundqvist
Ryan Miller
Justin Williams
Jay Bouwmeester
Brent Seabrook
David Backes
Craig Anderson
Dan Hamhuis
Ron Hainsey
Andrew Ladd
Jimmy Howard
Trevor Daley
Roman Polak
Jonathan Ericsson